Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ειδομένη: Νέα ένταση – Πρόσφυγες κινούνται προς τον φράχτη

Ειδομένη: Νέα ένταση – Πρόσφυγες κινούνται προς τον φράχτη

– Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι έσπρωξαν ένα βαγόνι μέχρι εκεί που είναι οι κλούβες της αστυνομίας
– Άλλοι έχουν κινηθεί προς τον φράχτη κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Γερμανίας
– Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Είπαμε στους Έλληνες να επέμβουν αλλά δεν έκαναν τίποτα!

Τεταμένη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε ένα παλιό βαγόνι και το έσπρωξαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας.

Τα περίπου εκατό άτομα που ήταν πάνω στο βαγόνι, κρατούσαν την ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Σταμάτησαν δε το βαγόνι λίγο πριν εμβολίσει τις κλούβες της αστυνομίας. Αυτή την ώρα πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου παραμένει και το βαγόνι.

Επίσης, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, πρόσφυγες άρχισαν να κατευθύνονται προς τον φράχτη κρατώντας στα χέρια τους σημαίες της Ελλάδας και τη Γερμανίας.

 

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Είπαμε στους Έλληνες να επέμβουν αλλά δεν έκαναν τίποτα!

Οι Σκοπιανοί επιμένουν να αρνούνται πως πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες πρόσφυγες και μετανάστες που απεγνωσμένοι από τα κλειστά σύνορα και παρακινούμενοι από “αλληλέγγυους” επιχείρησαν, την Κυριακή (10.04.2016), να περάσουν τα συρματοπλέγματα και να μπουν στα Σκόπια. Τι κι αν τα τραύματα στα σώματα ακόμη και μικρών παιδιών είναι εμφανή; Οι Σκοπιανοί θέλουν να πείσουν ότι έκαναν μόνο χρήση δακρυγόνων.

«Ο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ενημερώνει πως ζήτησε από την Ελλάδα να παρέμβει και να ασφαλίσει τη δική της πλευρά των συνόρων κατά το περιστατικό της Κυριακής, όταν χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα κοντά στη Γευγελή και να μπουν στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα», αναφέρει το σκοπιανό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. Κατηγορεί δε «ακτιβιστές υπέρ των ανοιχτών συνόρων που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό στην ελληνική πλευρά, υποκίνησαν τους μετανάστες να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε