Ελλάδα

Ειδομένη: Πέρασαν 500, περισσότεροι από 11.000 περιμένουν

Πεντακόσιοι πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ενώ η ροή συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, με αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη και περιμετρικά, στα χωράφια, έχουν κατασκηνώσει περίπου 10.000 άνθρωποι.

Ανεπίσημοι υπολογισμοί ωστόσο ανεβάζουν τον αριθμό σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους καθώς καθημερινά προστίθενται περί τα 500 με 1.000 άτομα.

Παράλληλα, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε Νέα Καβάλα και Χέρσο στο Κιλκίς, βρίσκονται άλλοι 4000 πρόσφυγες.
Υπολογίζεται ότι στην περιοχή της Μακεδονίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή περί τα 17.000 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 50% προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο εργοστάσιο ξυλείας στις Σέρρες – Κάηκαν 600 στρέμματα και αποθήκες
Στο σημείο επιχείρησαν 90 πυροσβέστες με 31 οχήματα - Δεν απειλήθηκαν οικισμοί - Η καύσιμη ύλη που περιέχει η επιχείρηση δεν βοήθησε στην κατάσβεση της φωτιάς
Φωτιά
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιοχές - Συναγερμός σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη
Οι άνεμοι σήμερα Τετάρτη (2.7.2025) στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και από νωρίς το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ
φωτιά