Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ειδομένη: Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να ανοίξουν την σιδηροδρομική γραμμή – Προθεσμία έως το βράδυ

Ειδομένη: Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να ανοίξουν την σιδηροδρομική γραμμή – Προθεσμία έως το βράδυ

– Με αργούς ρυθμούς η εκκένωση της Ειδομένης
– Αρνούνται πολλοί πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την σιδηροδρομική γραμμή
– Πολλοί μαζεύουν τα υπάρχοντάς τους και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση

Η εκκένωση της Ειδομένης συνεχίζεται με μειωμένους ρυθμούς σε σχέση με χθες που ήταν η πρώτη ημέρα. Αφού πείστηκαν οι οικογένειες που ήταν στις άκρες του καταυλισμού να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σήμερα είναι η σειρά εκείνων που έχουν καταλάβει την σιδηροδρομική γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που επιχειρείται έως και αυτή την ώρα είναι με την μέθοδο της πειθούς να εγκαταλείψουν την σιδηροδρομική γραμμή οι πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί πάνω σε αυτήν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν πειστούν έως το βράδυ τότε θα χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα…

Ήδη, έχουν αναχωρήσει για δομές της φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, έξι λεωφορεία με 295 Κούρδους και Σύρους. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα λεωφορεία θα αποβιβάσουν τους πρόσφυγες σε δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Σίνδο, το Ωραιόκαστρο και το παλιό κτίριο της Softex, στην περιοχή των Διαβατών.

Υπάρχουν επίσης και εκείνοι που δεν θέλουν να μεταφερθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί. Πολλοί μαζεύουν τα υπάρχοντά τους και παίρνουν τον δρόμο για το άγνωστο. Βέβαια, όσοι πηγαίνουν προς τα Σκόπια, ακόμα και αν καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα, εντοπίζονται από τις αρχές των Σκοπίων και εκδιώχνονται με την χρήση βίας – έχουν καταγγελθεί ακόμα και ξυλοδαρμοί.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε