Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εικόνες εγκατάλειψης στην πεζογέφυρα Καλατράβα στη Λεωφόρο Μεσογείων

Εικόνες εγκατάλειψης στην πεζογέφυρα Καλατράβα στη Λεωφόρο Μεσογείων

Το πρόβλημα στατικότητας, που διαπιστώθηκε μετά από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, στο Στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ χτύπησε ‘’καμπανάκια’’ και για άλλα εμβληματικά έργα που κανονικά θα έπρεπε να κοσμούν τις περιοχές της Αττικής και όχι μόνο.

Το newsit.gr, κάνοντας επιτόπια έρευνα, είδε παραδομένη στην φθορά του χρόνου και την πεζογέφυρα Καλατράβα στην συμβολή Μεσογείων και Κατεχάκη. Τα σημάδια εγκατάλειψης, 19 χρόνια μετά την παράδοση του έργου, είναι κάτι περισσότερο από εμφανή.


Τα λάστιχα που ενώνουν τα ξύλα στην πεζογέφυρα έχουν φθαρεί και σε μερικά σημεία έχουν τελείως υποχωρήσει. Κάτω από την κατασκευή βλέπει κανείς τα λάστιχα να κρέμονται ενώ αν κοιτάξει κανείς κάτω από την γέφυρα θα δει ότι πολλά ξύλα είναι φθαρμένα. Στις φωτογραφίες του newsit.gr, πολλά πλακάκια είναι σπασμένα ενώ σκουριασμένες είναι πολλές από τις υποδοχές σε σημεία που δένουν τα συρματόσχοινα ανάρτησης της πεζογέφυρας.

Την ίδια ώρα, σκουριά υπάρχει, όχι μόνο στις υποδοχές των συρματόσχοινων αλλά και στις κυλιόμενες σκάλες που μάλιστα η μία δεν λειτουργεί.
Το έργο του Ισπανού αρχιτέκτονα παραδόθηκε στο κοινό στις 14 Μαΐου του 2004 και έχει συνολικό μήκος 94 μέτρα ενώ υψώνεται 6 μέτρα πάνω από το οδόστρωμα της λεωφόρου Μεσογείων.

Την ίδια ώρα, άλλη μία πεζογέφυρα πάνω από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας φαίνεται παρατημένη και φθαρμένη στο πέρας του χρόνου:


Στις εικόνες του newsit.gr, όπως παρατηρείτε, η σκουριά ‘’πρωταγωνιστεί’’ στην υποδομή της γέφυρας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Εθνική Οδό.

Οι φωτογραφίες  μαρτυρούν τα χρόνια από την δημιουργία της συγκεκριμένης γέφυρας αλλά και την εγκατάλειψή της από τους αρμόδιους φορείς.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις