Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

«Είπαν ”μαχαίρωσέ την”, νόμιζα ότι θα πεθάνω» – Υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου περιγράφει τον εφιάλτη με τους ληστές

«Είπαν ”μαχαίρωσέ την”, νόμιζα ότι θα πεθάνω» – Υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου περιγράφει τον εφιάλτη με τους ληστές

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε πριν από περίπου ένα χρόνο, μέσα στο ενεχυροδανειστήριο που εργαζόταν όταν δύο ληστές την μαχαίρωσαν και την άφησαν αιμόφυρτη περιγράφει η υπάλληλος που σώθηκε από θαύμα.

Η γυναίκα μίλησε στην εκπομπή Live News και αναφέρεται στα όσα έζησε μέσα στο ενεχυροδανειστήριο. Μετά τις στιγμές αγωνίας στην εντατική για τη ζωή της, ο φόβος που μέχρι σήμερα στοιχειώνει την κάθε της σκέψη.

«Πήγα να χάσω τις αισθήσεις μου. Ήμουν ταλαιπωρημένη», είπε το θύμα της ληστείας που μίλησε αποκλειστικά στο Live News.

Η νεαρή υπάλληλος προσπαθεί να βγάλει από μέσα της όσα την πνίγουν και εξηγεί γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει στο ενεχυροδανειστήριο που εργαζόταν. Όπως  λέει και μόνο στην ιδέα ότι θα κάτσει στην ίδια θέση, την πιάνει τρόμος. «Δεν θα μπορούσα να επιστρέψω μετά από όλα αυτά».

Έτσι ξεκίνησε ο εφιάλτης

Εκείνο το απόγευμα η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μόνη στο ενεχυροδανειστήριο, επί της οδού Λιοσίων. Είναι 18.26 καθώς η κάμερα ασφαλείας δείχνει δυο ώρες μπροστά, όταν οι δράστες, χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, φτάνουν στην είσοδο. Της χτυπούν και εκείνη σε αυτό το σημείο πατάει το κουμπί και τους ανοίγει.

Ο εφιάλτης της υπαλλήλου ξεκινά. Αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πρόκειται για ληστεία και κλείνει το λάπτοπ. Σηκώνεται και αρχίζει να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι. Προσπαθεί να πιαστεί από μία καρέκλα αλλά είναι μόνη. Και οι δύο τη σηκώνουν κι την σέρνουν στο γραφείο. Ο ένας μπροστά κ ο άλλος από πίσω, με τη γυναίκα να προσπαθεί ενστικτωδώς να αντιδράσει και σε αυτό το σημείο να μαχαιρώνεται.

Αιμόφυρτη και όμως οι ληστές συνεχίζουν να την τραβούν από τα ρούχα και από τα μαλλιά.

Όλα αυτά τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα για την ίδια, οι δράστες κατάφεραν να βάλουν στις τσέπες τους κοσμήματα αξίας, με τη νεαρή υπάλληλο να τους εκλιπαρεί για τη ζωή της. Χάνει αίμα και στέκεται με δυσκολία.

Δύο λεπτά μετά την είσοδό τους, έξω από το κατάστημα κάποιοι σταματούν και κοιτούν μέσα που ακούγονται φωνές.

Στις 18:28 οι ληστές ανοίγουν την πόρτα και πετούν την υπάλληλο στο πεζοδρόμιο. Είναι η στιγμή που η ίδια καταρρέει και οι δράστες τρέχουν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

«Ήταν σαν να χτυπούσε ρεύμα, φοβήθηκα ότι δεν θα καταφέρω να αντέξω».

«Πίστευα ότι θα πεθάνω μετά την επίθεση»

Στις 18:26 οι δράστες φαίνονται να φθάνουν στο ενεχυροδανειστήριο, ένα λεπτό μετά να την μαχαιρώνουν στο γραφείο της και στις 18:28 να βγαίνουν και να την ρίχνουν στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως μετά τρέχουν σε στενό της περιοχής για να διαφύγουν. Το όχημα όμως που στρίβει και μπαίνει με ταχύτητα ήταν πολιτικό της αστυνομίας, που στο τέλος του δρόμου τους εγκλωβίζει.

Το περιβάλλον του εργοδότη της άτυχης κοπέλας αναφέρει στο Live News πως στάθηκε δίπλα στην υπάλληλο και την περίμενε να επιστρέψει στη δουλειά. Εκείνη όμως εκφράζει παράπονα.

«Μου έβαλαν τις φωνές κι είπα ότι εγώ δεν θα ξαναμιλήσω μαζί τους και δεν θα ξαναζητήσω βοήθεια, τίποτα».

Μέσα από την εξομολόγησή της, στο Live News η άτυχη υπάλληλος θέλει όπως μας λέει να αναγκάσει όλους τους επιχειρηματίες να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Για να μην βρεθεί όπως τονίζει κανείς άλλος στη δική της θέση.

Τα σημάδια της επίθεσης δεν έχουν φύγει ούτε από το σώμα αλλά ούτε και από το μυαλό της άτυχης υπαλλήλου. Της γυναίκας που μετά τον εφιάλτη που έζησε προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην επαγγελματική της πορεία.

«Τα σημάδια στην ψυχή μου και στο σώμα παραμένουν»

«Σωματικά έχω επανέλθει, είμαι εντάξει. Όμως τα ψυχολογικά σημάδια και τα σημάδια πάνω στο σώμα μου έχουν μείνει», ανέφερε αρχικά το θύμα της επίθεσης μιλώντας ζωντανά στο Live News.

Στην πορεία της κουβέντας που είχε το θύμα με τον Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε ότι στον χώρο εργασίας της δεν υπήρχαν ούτε προστατευτικά μέτρα ούτε μέτρα ασφαλείας, παρά το γεγονός που πρόκειται για ένα χώρο που έχει χρήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις