Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισαγγελείς: Ενισχύστε την ασφάλεια στα δικαστικά κτίρια και τους δικαστικούς λειτουργούς

Ευόσμου

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των δικαστικών εγκαταστάσεων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τη χθεσινή (22.01.2021) επίθεση σε κατοικία δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Με αφορμή τη χθεσινή επίθεση αγνώστων στην κατοικία δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης αλλά και στην κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν πτοούνται από τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Υπενθυμίζουμε πως είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια, τόσο των δικαστικών εγκαταστάσεων, όσο και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά, ότι η δικαστική ανεξαρτησία αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από οποιοδήποτε χώρο, θα εξακολουθούμε να καλούμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να κατανοήσουν την σημασία της δικαστικής ανεξαρτησίας και έμπρακτα να τη θωρακίσουν και όχι να την επικαλούνται μόνον όταν βλάπτονται προσωπικά ή συντεχνιακά», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις