Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στη δίκη για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στη δίκη για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα – εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας– κατά τη διάρκεια της έκδοσης της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση trafficking με θύμα μια 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διερευνώνται εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όσα διαδραματίστηκαν και συγκεκριμένα, εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και από ποιους.

Υπενθυμίζεται πως Δικαστήριο έκρινε ένοχο το βασικό κατηγορούμενο αστυνομικό μόνο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων που αφορούσε την 19χρονη καταγγέλλουσα και επέβαλε με ποινή 5 ετών και 6 μηνών, χορηγώντας του αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση όσων βρίσκονταν εντός της δικαστικής αίθουσας με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επεμβαίνουν και να κάνουν χρήση χημικών.

Για όσα μάλιστα έλαβαν χώρα την προπαραμονή των Χριστουγέννων στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας έχει συντάξει και σχετική αναφορά η οποία εξετάζεται από τις εισαγγελικές αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις