Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Παιδείας – Πήδηξαν τα κάγκελα

υπουργείο Παιδείας

Ανέβηκαν τα κάγκελα και μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας εκπαιδευτικοί και φοιτητές που έκαναν συλλαλητήριο έξω από την πύλη.

Περίπου 1.000 δάσκαλοι, καθηγητές από όλη την επικράτεια (Χαλκίδα, Ικαρία, Κέρκυρα, Εύβοια, κ.α.), αλλά και φοιτητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αιφνιδίασαν τους πάντες όταν σκαρφάλωσαν τα κάγκελα και μπήκαν μέσα στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας. Διεκδικούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η στιγμή της εισβολής!

Οι διαδηλωτές ανέβηκαν τα κάγκελα και μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας.

Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να χρησιμοποιηθούν δακρυγόνα.

υπουργείο Παιδείας

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολούθως, διμοιρία των ΜΑΤ στάθηκε έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου και με τη χρήση δακρυγόνων απομάκρυνε από την είσοδο το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε τη στιγμή της εισβολής στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας

Μέσα στο υπουργείο Παιδείας

Κάποιοι από τους διαδηλωτές, ωστόσο, κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο του υπουργείου, με αίτημα να συναντηθούν με την ηγεσία.

Κι εκεί πάντως δεν έλειψε η ένταση, ειδικά όταν οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου δεν ήταν εκεί για να τους δει. Οι διαδηλωτές τελικά συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Αγγελόπουλο, και στην συνέχεια οι περισσότεροι αποχώρησαν.

Απέμειναν οι αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι πραγματοποιούν συνέλευση στο αμφιθέατρο.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, έξω από το υπ. Παιδείας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών», τονίζοντας ότι «η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις