Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εισβολή Λαγού με χρυσαυγίτες σε δημοτικό στο Πέραμα! Απάντηση της ΧΑ με βίντεο

Εισβολή Λαγού με χρυσαυγίτες σε δημοτικό στο Πέραμα! Απάντηση της ΧΑ με βίντεο

– Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και δεκάδες χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο Α Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος
– Υπήρξαν καταγγελίες ότι γρονθοκόπησαν δασκάλους και γονείς – Δεν επιβεβαιώνονται ακόμη
– Οι τραμπουκισμοί έγιναν γιατί έχει αποφασισθεί να φοιτήσουν στο σχολείο προσφυγόπουλα
– Καταδίκη της βίαης επίθεσης από το υπουργείο Παιδείας
– Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χρυσή Αυγή
– Μαρτυρίες γονέων στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon

Ένα απερίγραπτο περιστατικό έγινε σήμερα σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό και μέλη της Χρυσής Αυγής! Σύμφωνα με καταγγελίες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί, οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε γονείς και δασκάλους, ενώ ανακοίνωση έχει εκδώσει και το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν σήμερα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, και γρονθοκόπησαν δασκάλους και γονείς, ενώ καταγγέλεται ότι έξω από το σχολείο ήταν αστυνομικοί οι οποίοι παρέμεναν αμέτοχοι!

Αιτία της τραμπούκικης επίθεσης ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό ενώ μέχρι πριν από λίγη ώρα ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση εκπαιδευτικών και γονέων, μέσα στο σχολείο με τον Γιάννη Λαγό και δεκάδες χρυσαυγίτες να είναι απέξω.

Το παρακάτω βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χρυσή Αυγή και δείχνει τον Γιάννη Λαγό να συνομιλεί με γονείς μαθητών και στη συνέχεια φαίνονται γονείς να φωνάζουν “δεν τους θέλουμε”.

 

Καταδίκη από το υπουργείο Παιδείας

To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Όπως αναφέρει: «Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι

 

Το επεισόδιο καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει: “Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριο τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας”.

 

Μαρτυρίες στην εκπομπή “Tatiana Live”

 

Για το περιστατικό μίλησαν στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, δύο γονείς μαθητών…

Ακούστε τι είπαν

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε