Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έκανε εγχείρηση στο κεφάλι και έπαιζε μπουζούκι: «Δεν δυσκολεύτηκα, είχα και παραγγελιές»

Έκανε εγχείρηση στο κεφάλι και έπαιζε μπουζούκι: «Δεν δυσκολεύτηκα, είχα και παραγγελιές»

Πριν από λίγους μήνες ο νεαρός μουσικός Δημήτρης Κύρτσος από τη Βέροια βρέθηκε στο χειρουργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη για επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κεφάλι και… έπαιξε μπουζούκι. Για την εμπειρία του μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (16/8).

Στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα που ήταν στημένη στο χώρο του χειρουργείου, φαίνεται ο Δημήτρης Κύρτσος να παίζει μπουζούκι ξαπλωμένος στο χειρουργικό κρεβάτι, την ώρα που στο μόνιτορ πίσω του, προβάλλονταν όλες οι λεπτομέρειες της απαιτητικής και πολύωρης επέμβασης.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του 37χρονου μουσικού, οι γιατροί είχαν τη δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες για τη λειτουργία του εγκεφάλου του, εκτός από την απόκρισή του στις ερωτήσεις που γίνονται σε τέτοιου είδους χειρουργεία, και από τον τρόπο που εκτελούσε τα μουσικά κομμάτια που είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του. Βλέποντας οι γιατροί ότι τα έπαιζε με απόλυτη ακρίβεια και ακούγοντας τις επιδέξιες πενιές, λάμβαναν την καλύτερη απόδειξη πως όλα πήγαιναν καλά.

Δείτε το βίντεο:

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (16/8), ανέφερε ότι έχει χρειαστεί να υποβληθεί σε άλλη μια επέμβαση στον εγκέφαλο στο παρελθόν και κατά εκείνο το χειρουργείο παρότι είχε ζητήσει να έχει το μπουζούκι του μαζί του, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Περιγράφοντας το χειρουργείο, ο Δημήτρης Κύρτσος είπε πως αρχικά είχε λάβει ολική νάρκωση και έπειτα από περίπου μια ώρα οι γιατροί τον ξύπνησαν, του έκαναν ερωτήσεις ακριβώς για να ελέγξουν ότι ανταποκρίνεται σωστά κι έπειτα του έδωσαν να παίξει μπουζούκι.

Δήλωσε μάλιστα πως δεν μπορεί να πει ότι το όλο εγχείρημα τον δυσκόλεψε καθώς δεν ήταν πλήρως ξύπνιος αλλά περισσότερο ασυναίσθητα ή μηχανικά έπαιζε μουσική. «Ήμουν ξύπνιος περίπου 1,5 ώρα και την μια έπαιζα τραγούδια», διευκρίνισε και χαμογελώντας δεν παρέλειψε να πει ότι κατά την διάρκεια του χειρουργείου είχε ακόμη και «παραγγελιές» από την σύζυγό του, στην οποία αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι ξενάκι».

Πρόσθεσε πως δεν έπαιζε με το 100% των δυνατοτήτων του αλλά μάλλον με ένα 10% τους και δεν καταλάβαινε κανέναν πόνο.

Πήγαν όλα καλά, συνόψισε χαμογελώντας και πρόσθεσε πως σε διάστημα 2-3 μηνών γύρισε κανονικά στην εργασία του.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις