Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκδηλώσεις για τα παιδιά σε Αστεροσκοπείο και Ευγενίδειο Ίδρυμα

Εκδηλώσεις για τα παιδιά σε Αστεροσκοπείο και Ευγενίδειο Ίδρυμα

Έως τις 6 Ιανουαρίου 2018 το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στεγασμένο σε ένα υπέροχα κομψό κτίριο του 19ου αιώνα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της Action Plus για μια ξεχωριστή γιορτινή ξενάγηση από τους αστρονόμους του, με παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας και με θεματική ομιλία από την αστροφυσικό Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού με θέμα: «Ο αστέρας των Χριστουγέννων και η αστρονομική ερμηνεία του».

Μοναδικά εκθέματα, ιστορίες για σπουδαίες προσωπικότητες της επιστήμης, το καταπληκτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και ο περίφημος χάρτη της Σελήνης, σχεδιασμένος από τον Julius Shmid περιμένουν να ανακαλυφθούν. Η ξενάγηση γίνεται από την ομάδα της ActionPlus, ενώ το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 12 ετών.

«Το Άστρο των Χριστουγέννων» στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Η ψηφιακή παράσταση επιστρέφει στο Ευγενίδειο έως τις 5 Ιανουαρίου. Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ο αγαπημένος χριστουγεννιάτικος προορισμός μικρών και μεγάλων υποδέχεται και αυτές τις γιορτές το κοινό με οκτώ εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου! Οι παραστάσεις αυτές μεταφέρουν στο πνεύμα των εορτών και άλλοτε μας μιλούν για «το Άστρο των Χριστουγέννων», άλλοτε γεμίζουν με τις θαυμαστές εικόνες που μας χαρίζει το Βόρειο Σέλας κι άλλοτε μας ταξιδεύουν στο Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Προτείνεται για ηλικίες άνω των 9 ετών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις