Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Εκεί «χτυπάει» ο κορονοϊός στην Ελλάδα – Οι επικίνδυνες ηλικίες και ο χάρτης των κρουσμάτων

κορονοϊός

Ο κορονοϊός… είναι εδώ. Σχεδόν 1 στα 2 κρούσματα στην Ελλάδα είναι στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών. Ο νέος χάρτης του ΕΟΔΥ με τις περιοχές και όσα πρέπει να ξέρετε.

Το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ. Στην τελευταία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εμφανίζεται η πορεία της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην Ελλάδα, μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Click4more: 49 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, 82 νέα κρούσματα και 1.314 συνολικά – Το… καμπανάκι Τσιόδρα

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την επικράτηση σε κρούσματα της ηλικιακής ομάδας 40-64, ενώ η Αθήνα και η Αττική εμφανίζουν σταθερά την μεγαλύτερη διασπορά ανάμεσα στους νομούς όλης της χώρας.

Η καταγραφή των επιστημόνων του ΕΟΔΥ έγινε επί συνόλου 1.156 κρουσμάτων, τα οποία είχαν επιβεβαιωθεί έως τις 29 Μαρτίου 2020.

Στην ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, επικρατεί η ηλικία των 45-50 ετών με 117 καταγεγραμμένα κρούσματα, ακολουθεί η ηλικία 50-55 ετών με 114 κρούσματα και τέλος η ηλικία 55-60 ετών, με 112 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Δείτε το διάγραμμα με την ηλικιακή κατανομή:

κορονοϊός

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το 94% των κρουσμάτων είναι Έλληνες υπήκοοι, ενώ οι άνδρες έχουν σταθερά το προβάδισμα στην νόσηση από τον νέο ιό με το 56,2 % των κρουσμάτων έναντι του 43,8% που καταγράφεται στις γυναίκες.

Σοβαρά περιστατικά – νοσηλείες σε ΜΕΘ

Εκθετική είναι η αύξηση της καμπύλης των περιστατικών που εισάγονται καθημερινά ή παραμένουν για νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Click4more: Χαρδαλιάς: Δήμοι σε καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας και οργή για τις ουρές στις τράπεζες

Δείτε το σχετικό διάγραμμα από τον ΕΟΔΥ:

κορονοϊός

Κορονοϊός: Η γεωγραφική εξάπλωση της νόσου ανά την Ελλάδα

Ο νομός της Αττικής διατηρεί το προβάδισμα στη διασπορά της νόσου COVID-19 με τη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, ενώ αυξημένη επίπτωση στον πληθυσμό εμφανίζει ο κορονοϊός και στον νομό Καστοριάς, με τη διασπορά του ιού να φτάνει το 54% ανά 100.000 πληθυσμού.

Κορονοϊός: Χάρτης επίπτωσης βεβαιωμένων κρουσμάτων

κορονοϊός

Δείτε την αναλογία ελεγχθέντων και θετικών κρουσμάτων από την αρχή της καταγραφής της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και μέχρι την περασμένη Κυριακή.

Click4more: Κoρονοϊός και έγκλημα – Άγρια δολοφονία φοιτήτριας από τον σύντροφό της προκαλεί σοκ στην Ιταλία

Κορονοϊός: Το διάγραμμα της επιδημικής καμπύλης

κορονοϊός

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις