Ελλάδα

Εκκενώνονται 4 πολυκατοικίες πριν την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που βρέθηκε στο Ελληνικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερις πολυκατοικίες θα εκκενωθούν το πρωί της Πέμπτης (26/10) λίγο πριν την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου που βρέθηκε στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Να σημειωθεί πως στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό προς Γλυφάδα όπου γίνονται εργασίες, βρέθηκε κατά την διάρκεια εκσκαφών μια βόμβα του Β Παγκόσμιου Πολέμου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «λόγω πραγματοποίησης ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε οδικά τμήματα, περιοχής Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης».

Αναλυτικά:

Σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Πέμπτη 26/10/2023 κατά τις ώρες 9:30΄έως 11:30΄, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

-Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλ. Βεργωτή έως τη συμβολή της με την Λ. Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ευρυάλης από την Τετάρτη 25/10/2023 και ώρα 21:00΄έως την Πέμπτη 26/10/2023 και ώρα 11:30΄.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας

Βρέθηκε βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προς την πλευρά της Γλυφάδας, όπου πραγματοποιούνται οι εκσκαφές. Κλείνει αύριο, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, μεγάλο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος για να γίνει η επιχείρηση εξουδετέρωσής της από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), ενώ από σήμερα στις 9 το βράδυ απαγορεύεται η στάθμευση στην οδό Ευρυάλης.

Ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, κλείνει από τις 9:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος. Η ολική διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύσει και στα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου, καθώς και στην οδό Ευρυάλης, στη Γλυφάδα. Στην ίδια οδό θα ισχύσει επίσης απαγόρευση στάθμευσης από τις 9 απόψε, 25 του μηνός, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 26ης. Αναλόγως αναμένεται να διαμορφωθούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απέλυσαν όσους κατέθεσαν για την οσμή στη «Βιολάντα» - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων στην έφεση κατά της αποφυλάκισης Τζιωρτζιώτη
«Υφίσταται ένα καθεστώς το οποίο δεν είναι καθόλου ευνοϊκό ώστε να μπορέσουν να προσφύγουν εργαζόμενοι στον ανακριτή» λένε οι συγγενείς των θυμάτων
Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα 29
Μετρό: Μετρό: Κλείνουν δυόμισι ώρες νωρίτερα οι σταθμοί «Ελαιώνας», «Κεραμεικός» και «Μοναστηράκι»
Ο ΟΑΣΑ θα θέσει σε προσωρινή λειτουργία, από Κυριακή έως Πέμπτη και από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό, τη λεωφορειακή γραμμή Χ24 «Στ. Μετρό Σύνταγμα – Στ. Μετρό Αιγάλεω»
μετρο
Εφιαλτική νύχτα στην Εύβοια που «κόπηκε» στα δύο από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές σε δρόμους
Η κατάσταση σε αρκετά σημεία παραμένει δύσκολη και απαιτείται αυξημένη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς, ιδιαίτερα σε δρόμους όπου έχουν συσσωρευτεί νερά, λάσπες και φερτά υλικά
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
17
Καιρός σήμερα: Βροχερός με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές-βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ
Γκρίζα σύννεφα