Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκκενώσεις καταλήψεων: Τουλάχιστον άλλες 10 έχουν ζητήσει ιδιώτες και οργανισμοί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τουλάχιστον 10 καταγγελίες ιδιωτών αλλά και δημοσίων οργανισμών που έχουν στην ιδιοκτησία τους κτήρια τα οποία είναι κατειλημμένα, βρίσκονται στα γραφεία της Εισαγγελίας προς εξέταση.

Βέβαια στην περίπτωση που ζητηθεί από τις Εισαγγελικές Αρχές εκκένωση αυτών των κτηρίων, τότε την “δουλειά” θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και έπειτα από τις δυο αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Ζωγράφου, αποκαλύφθηκε πως στα χέρια των αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται επίσημες καταγγελίες ιδιωτών αλλά και Δημοσίων Οργανισμών για κτήρια, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία εδώ και χρόνια τελούν υπό κατάληψη από μεμονωμένα άτομα και συλλογικότητες.

Όσον αφορά στην αιφνιδιαστική πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ εξελίχθηκε σε δυο σημεία της Αττικής και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας σε κτήριο του Ερυθρού Σταυρού, στο οποίο είχαν βρει κατάλυμα οικογένειες προσφύγων από την Συρία, αλλά και στο κτήμα Ζωγράφου στην ομώνυμη περιοχή, όπου το κτήμα είχε καταληφθεί από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από το 2012.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ εμφανίστηκαν έξω από τις δυο καταλήψεις στις 07:00 το πρωί και την κυριολεξία έπιασαν τους καταληψίες “στον ύπνο”, εκκενώνοντας χωρίς προβλήματα και τους δυο χώρους.

Μάλιστα στο κτήριο του Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Αλκιβιάδου οι περίπου 174 πρόσφυγες από την Συρία και οι οικογένειες τους, μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας, προκειμένου το κτήριο να ανακαινισθεί και στην συνέχεια να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας παιδιών από την Συρία που έφθασαν ασυνόδευτα στην χώρα μας.

Μάλιστα κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που φέρεται να είχαν παρασκευαστεί προκειμένου να αποτραπούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν στο χώρο, πλην όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε