Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκκληση από τους συγγενείς των Ελλήνων στρατιωτικών – “Κάντε ότι μπορείτε να γυρίσουν τα παιδιά μας”

Έκκληση από τους συγγενείς των Ελλήνων στρατιωτικών – “Κάντε ότι μπορείτε να γυρίσουν τα παιδιά μας”

Όλο και μεγαλύτερη αγωνία επικρατεί όσο περνούν οι ώρες, μεταξύ των φίλων και των συγγενών των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία. Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι “Ε”, ο πατέρας του λοχία απηύθυνε έκκληση προκειμένου να γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος Κούκλατζης, περιγράφει τα όσα βίωσε και είδε στην επίσκεψη που έκανε στον γιο του στις Τουρκικές φυλακές.

Όπως είπε, το ηθικό τους παραμένει υψηλό, και πως κατά την κράτησή τους μένουν μαζί στο ίδιο κελί, κάτι που τους βοηθά ψυχολογικά. Ανέφερε επίσης ότι δεν τους έχει ασκηθεί οποιαδήποτε βία, ενώ είπε πως παρ’ ότι δεν υπήρξε πολεμική σύγκρουση για εκείνον είναι ήρωες.

Είπε επίσης πως μια φορά την ημέρα ο Ελληνικός Στρατός τους ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση.

“Ζούμε ώρες αγωνίας”

Στο “Live News” μίλησε και η μητέρα του λοχία, η οποία τόνισε τις ώρες αγωνίας που ζει η οικογένεια, αφού βλέπει το παιδί της να είναι φυλακή, και μάλιστα στην Τουρκία.

“Ο Δημήτρης ήξερε πολύ καλά την περιπολία”

Από την μεριά του φίλος του Δημήτρη Κουκλατζη, μιλώντας και αυτός στο “Live News”, τόνισε ότι ο λοχίας ήξερε πολύ καλά αυτήν την περιπολία και το μονοπάτι, ωστόσο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες είναι εύκολο κάποιος να χαθεί.

Ο ίδιος είχε κάνει πολλές φορές μαζί του αυτήν την περιπολία, όσο ήταν δόκιμος αξιωματικός και ήταν στην ίδια μονάδα.

“Έχουν αισιοδοξία”

Ο θείος του Δημήτρη Κουκλατζή, που πήγε κι αυτός στις φυλακές της Αδριανούπολης, μίλησε στην εκπομπή “Tatiana Live” στο κανάλι “E”, κάνοντας λόγο και αυτός για υψηλό φρόνημα των στρατιωτικών.

Εξέφρασε την επιθυμία του να έχουν όλα ένα καλό αποτέλεσμα, και είπε ως και οι στρατιωτικοί είναι αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις