Ελλάδα

Έκκληση του πατέρα του 15χρονου Δημήτρη που χρειάζεται μεταμόσχευση μετά από θερμοπληξία: «Έχει ευαισθησία από παιδί»

«Στα 15 όμως, παλικαράκι πιά, που πήγε διακοπές ξέχασε ότι έχει ευαισθησία στην ζέστη και αποφάσισε να ανέβει με τους φίλους του περίπατο στο βουνό»

Αγώνα δρόμου δίνουν οι γιατροί στο Τορίνο ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση για τον 15χρονο Δημήτρη που έπαθε θερμοπληξία και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο Μέτσοβο.

Ο πατέρας του 15χρονου Δημήτρη μίλησε για την μεταμόσχευση ήπατος και εξήγησε πως η οικογένεια ήξερε πως το παιδί έπασχε από ανιδρωσία και τον πρόσεχαν από μικρό. Ωστόσο, ο έφηβος Δημήτρης υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και υπέστη σοβαρή θερμοπληξία πριν από λίγες μέρες. 

Σημειώνεται πως ενώ ο νεαρός Δημήτρης ξεπέρασε όλα τα προβλήματα της θερμοπληξίας αλλά το συκώτι του υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη και η μεταφορά του στο Τορίνο κρίθηκε απαραίτητη.

Ο πατέρας του 15χρονου μίλησε στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του παιδιού και έκανε έκκληση για να μπορέσει να βρεθεί δότης.

«Κάνω έκκληση προς όλο τον κόσμο, όποιος μπορεί να βοηθήσει ως δότης το παιδί μου. Ο Δημήτρης είναι ένα υγιέστατο παιδί, όμως πρέπει να προσέχει στη ζέστη, καθώς από παιδί έχει ευαισθησία. Όσο ήταν μικρός τον προσέχαμε εμείς.

Στα 15 όμως σήμερα, παλικαράκι πιά, που πήγε διακοπές ξέχασε ότι έχει ευαισθησία στην ζέστη και αποφάσισε να ανέβει με τους φίλους του περίπατο στο βουνό. Τους έπιασε λοιπόν ο ήλιος και η ζέστη και ενώ θα έπρεπε να είχε πάρει μαζί του δροσιστικά κτλ. εκείνος το αμέλησε με αποτέλεσμα να καταστραφεί από την θερμοπληξία του συκώτι και να έχουν περιέλθει τώρα σε αυτή την επείγουσα κατάσταση. Έχετε όλοι, γονείς και παιδιά, σε παρόμοια κατάσταση το νου σας», τόνισε ο πατέρας του Δημήτρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα