Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκκλησία: Δώρισε 150.000 ευρώ σε 300 οικογένειες πυροπαθών

Εκκλησία: Δώρισε 150.000 ευρώ σε 300 οικογένειες πυροπαθών
Φωτογραφία Eurokinissi

Με το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει για ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και χρειάζονται τη βοήθειά της, η Εκκλησία δώρισε το ποσό των 150.000 ευρώ σε 300 οικογένειες από την Κινέττα, τη Ραφήνα και το Μάτι που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του Ιουλίου.

Το συνολικό χρηματικό ποσό το οποίο δόθηκε στις 300 οικογένειες πυροπαθών ήταν 150.000 ευρώ. Και δεν θα είναι η μοναδική οικονομική βοήθεια από την Εκκλησία. Η Ιερά Σύνοδος θα ενισχύσει άλλες 100 οικογένειες, αλλά αυτή τη φορά συμβάλλοντας στο κόστος για να εκδοθούν άδειες για επισκευή ή ανοικοδόμηση σπιτιών που καταστράφηκαν.

Την απόφαση να δοθεί οικονομική βοήθεια από την Εκκλησία σε 300 οικογένειες πυροπαθών από την Κινέττα, το Μάτι και τη Ραφήνα είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Φωτογραφία Eurokinissi

Έτσι, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, μετέβη με τους δύο γραμματείς-πρακτικογράφους της στις τρεις Μητροπόλεις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Φωτογραφία Eurokinissi

Το απόγευμα της Παρασκευής (21.12.2018) στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων δόθηκαν χρηματικά βοηθήματα σε 50 οικογένειες της περιοχής Κινέττας, σήμερα (Σάββατο) το πρωί στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Ραφήνας σε 100 οικογένειες της περιοχής Ραφήνας και το μεσημέρι στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι σε 150 οικογένειες της περιοχής.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Παρουσία των αρχιερέων Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, κατά τις συναντήσεις του με τους πυροπαθείς, ο αρχιγραμματέας διαβίβασε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των μελών της ΔΙΣ, «όπως ο νηπιάσας Κύριος Ιησούς Χριστός δίδει δύναμη και υπομονή στην αντιμετώπιση της δεινής δυσκολίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις