Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκλεισε το “Τηνιακό” – Το στέκι των φοιτητών εδώ και 80 χρόνια

Φωτό από Facebook
Φωτό από Facebook

Μετά από περίπου 80 χρόνια ιστορίας, το μαγαζί που κανείς, ποτέ δεν περίμενε ότι θα αλλάξει έστω και στο ελάχιστο, έκλεισε. Σήμερα (12-12-2016) κανείς δεν θα πιει ελληνικό καφέ από τα χεράκια του κύριου Δήμου. Οι ιδιοκτήτες του “Τηνιακού” που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Ασημάκη Φωτήλα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας παρέδωσαν την ταμειακή μηχανή του μαγαζιού του και βγαίνουν στην σύνταξη.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ήσουν φοιτητής στην Αθήνα και να μην ήξερες το “Τηνιακό”. Πρόκειται για το μαγαζί που μέθυσες γιατί το ούζο ήταν φθηνό και ήπιες ένα ποτηράκι παραπάνω. Εκεί τσακωνόσουν με την παρέα σου για τα πολιτικά αλλά και για το ποιος θα φάει το τηγανητό ψωμάκι με το λιωμένο τυρί ενώ ήξερες πως αν πας μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου δεν θα βρεις να κάτσεις.

Φώτο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πιθανώς να μην υπάρχει φοιτητής που να μην έχει δοκιμάσει την κλασική ποικιλία με τα κεφτεδάκια και τα τυροπιτάκια του Τηνιακού ή να έχει κάνει έναν λογαριασμό με 120 καραφάκια ούζο και πάνω από χίλιες μπύρες, καθώς ήταν πάντα όλα πάμφθηνα.

Το ιστορικό αυτό μαγαζί που υπήρξε στέκι για πολλές γενιές φοιτητών έκλεισε μετά από 80 χρόνια λειτουργίας την Κυριακή (11-12-2016) και ήταν όλοι εκεί.

Φωτό από facebook

Όσοι το αγάπησαν και πέρασαν εκεί χαρές, στενοχώριες, έρωτες και απογοητεύσεις. Ήταν όλοι εκεί για να θυμηθούν εκείνα τα ανέμελα χρόνια που ήταν φοιτητές.

Ήθελαν να πουν το δικό τους αντίο στο μαγαζί που “έχτισαν” τις αναμνήσεις τους. Εκεί που έκαναν όνειρα, πίνοντας τσίπουρα και έβρισκαν “καταφύγιο” τις δύσκολες μέρες που τα Εξάρχεια καίγονταν μετά από πορείες και διαδηλώσεις.

Φωτό από Facebook

Οι ιδιοκτήτες του, ο κ. Λευτέρης και ο κ. Δήμος, οι οποίοι είχαν το μαγαζί, που ήταν κάτω από το κτίριο της «Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα», από το 1974, περίμεναν να σερβίρουν για τελευταία φορά τον κόσμο…

Το μαγαζί γέμισε μέσα σε λίγη ώρα… όμως αυτή τη φορά τα χαμόγελα ήταν γλυκόπικρα! Υπήρχε μία θλίψη για το κλείσιμο του μαγαζιού… όπως συμβαίνει πάντα όταν έρχεται το τέλος μίας εποχής!

Φωτό από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Γιάννης, που εργαζόταν στο κατάστημα τα τελευταία δέκα χρόνια, ανέφερε ότι αυτό που θα του λείψει περισσότερο είναι οι στενές σχέσεις που είχαν αναπτύξει προσωπικό και ιδιοκτήτες μεταξύ τους.

«Στεναχωριέμαι, που κλείνει το μαγαζί, όχι γιατί θα χάσω τη δουλειά μου, αλλά γιατί θα χάσω αυτό το θερμό και φιλικό περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φωτό από ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Κλείνει ένας κύκλος», σημείωσαν πολλοί, «ανοίγει ίσως ένας άλλος, γύρω στην Άνοιξη, λίγο πιο κάτω, ίσως ποιος ξέρει… μπορεί να ξαναβρεθούμε», ανέφεραν κάποιοι από τους εργαζόμενους στο μαγαζί, αποχαιρετώντας αισιόδοξα τους θαμώνες του “Τηνιακού”.

Φωτό από Facebook

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε