Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Έκλεβαν σπίτια στην Αττική ως «ηλεκτρολόγοι» και «συντηρητές ασανσέρ»

Έκλεβαν σπίτια στην Αττική ως «ηλεκτρολόγοι» και «συντηρητές ασανσέρ»

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μία συμμορία που είχαν κατακλέψει σπίτια στην Αττική στα οποία έμπαιναν ως «ηλεκτρολόγοι» και «συντηρητές ασανσέρ».

Οι Αρχές συνέλαβαν την Τετάρτη το πρωί 4 Έλληνες ηλικίας 21,24,27 και 39 ετών ενώ αναζητούνται ακόμη δυο μέλη της συμμορίας. Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται για κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Ο τρόπος που δρούσαν ήταν ο εξής: Εντόπιζαν σπίτια στα οποία έμεναν ηλικιωμένοι και στη συνέχεια χτυπούσαν τα κουδούνια προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για διαρροή ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

Όταν τους έπειθαν και έμπαιναν στα σπίτια, ο ένας αναλάμβανε να απασχολήσει το θύμα και τα υπόλοιπα μέλη έψαχναν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Μάλιστα σε μια περίπτωση έπεισαν ένα θύμα να συγκεντρώσει μόνος του χρήματα και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο για να τα προστατέψουν από τις εργασίες και στη συνέχεια τα έκλεβαν.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις κλοπών σε Άλιμο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ από διάρρηξη διαμερίσματος ηλικιωμένου στον Άλιμο

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν τα ρούχα που είχαν χρησιμοποιηθεί στις κλοπές, κοσμήματα, ρολόγια, κάμερες, μαζί με καταγραφικό μηχάνημα, κάλυκας, σκευάσματα βελτίωσης αθλητικών επιδόσεων και το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ.

Υπολογίζεται πως η λεία από τις ληστείες υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 190.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις