Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Που ψηφίζω στις 25 Ιουνίου – Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Εκλογές 2023: Που ψηφίζω στις 25 Ιουνίου – Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Λίγες μέρες απέμειναν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και πολλοί είναι οι ψηφοφόροι που αναζητούν ξανά το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσουν.

Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι θα ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό κέντρο με τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Και αυτή τη φορά, πάντως, όσοι θέλουν να είναι σίγουροι, μπορούν να βρουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν από τη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, στο «Μάθε που ψηφίζεις».

Υπάρχουν ωστόσο δυο λόγοι που οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μπουν στο «Μάθε που ψηφίζεις» για να δουν που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 25 Ιουνίου:

Ο πρώτος σχετίζεται με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Κάποια σχολεία εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο των εκλογικών κέντρων επειδή έχουν οριστεί ως βαθμολογικά κέντρα και αντικαταστάθηκαν από άλλα. Στον Δήμο Περιστερίου, για παράδειγμα, αντί για το 3ο και το 5ο Γυμνάσιο, θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό και το 5ο Λύκειο αντίστοιχα.

Ο δεύτερος αφορά τους ετεροδημότες. Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους ως ετεροδημότες 146.000 πολίτες, των οποίων οι σχετικές αιτήσεις είχαν διεκπεραιωθεί έως και την 30η Απριλίου 2023, αντί για τα τέλη Φεβρουαρίου που ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές.

Σε αυτό το δίμηνο εγγράφηκαν στους σχετικούς ειδικούς εκλογικούς καταλόγους πάνω από 30.000 πολίτες με αποτέλεσμα να συγκροτηθούν επιπλέον 103 εκλογικά τμήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις