Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές ΔΣΑ: Νίκη του Δημήτρη Βερβεσού στον πρώτο γύρο

Εκλογές ΔΣΑ: Νίκη του Δημήτρη Βερβεσού στον πρώτο γύρο
Φωτογραφία Eurokinissi

Νίκη σημείωσε στο πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ ο Δημήτρης Βερβεσός.

Με καταμετρημένο το 91% ο Δημήτρης Βερβεσός συγκεντρώνει ποσοστό 25, 84%, ενώ έπεται ο Δημήτρης Αναστασόπουλος με 17.44%.

Οι δυο «μονομάχοι» κατάφεραν να αφήσουν  πίσω τους, σε φανερή απόσταση τους συνυποψηφίους τους και μόνο η αποχή που έφτασε λίγο κάτω από το 50% φάνηκε ότι ήταν ο πραγματικός τους αντίπαλος.

Ο Δημήτρης Βερβεσός, νυν σύμβουλος του ΔΣΑ,  προέρχεται από τον κεντρώο χώρο  και φέρεται να στηρίζεται από τον σημερινό πρόεδρο Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα.

Ο αντίπαλος του, Δημήτρης Αναστασόπουλος  φαίνεται να έχει κομματική προέλευση από τη Νέα Δημοκρατία με ισχυρό «εφόδιο» το νομικό ιστότοπο eThemis που θεωρείται δημιούργημά του.

Οι δύο “μονομάχοι” θα δώσουν μάχη στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Οι δηλώσεις των δύο υποψηφίων

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές.
Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση.
Το δικό μου μήνυμα, ενόψει της προσεχούς Κυριακής και Δευτέρας είναι μήνυμα ενότητας.
Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια των δικηγόρων.
Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στις εκλογές και ιδιαίτερα όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου και το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. 
Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφιους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. 
Η δύναμη του ΔΣΑ είναι τα μέλη του. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της  επόμενης Κυριακής και Δευτέρας. Για δυνατό διεκδικητικό ΔΣΑ. Για το δικηγόρο και την κοινωνία”, δήλωσε ο Δημήτρης Βερβεσός. 
 
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος τόνισε: «Ήρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα.
Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο  αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά «ναι» στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις