Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΕΚΠΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή

Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών σε βάρος του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ ο οποίος φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητριών  που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας ο εν λόγω διδάσκων φέρεται να επιδίωκε να έχει στενή επαφή με τις φοιτήτριες του, να τις παρενοχλούσε στους διαδρόμους, να τους ζητούσε να φωτογραφηθούν γυμνές, να τους ζητούσε ανταλλάγματα για να περάσουν το μάθημα.

Πλέον μετά την παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, θα διερευνηθεί η βασιμότητα αυτών των καταγγελιών και εάν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Η περίπτωση του καθηγητή, (μέλος ΕΔΙΠ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος, σύμφωνα με τους φοιτητές, με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτικό bullying κι εκφοβισμό, έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση. Αυτό συμβαίνει κατ’ αρχάς λόγω της έντονης κινητοποίησης των φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος ΕΜΜΕ (όπου δίδασκε μέχρι πρότινος ο καθηγητής), αλλά και εξ αιτίας της δυναμικής τους οργάνωσης στη συλλογή των καταγγελιών αλλά και της μεγάλης δημοσιότητας που έχουν δώσει στο θέμα. Σημειώνεται ότι οι φοιτητές κάνουν λόγο για περιστατικά που πηγαίνουν σε βάθος δεκαετίας. Το newsit.gr, το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει το θέμα, ζήτησε ως οφείλει και την τοποθέτηση του καθηγητή, ο οποίος σύμφωνα με τους φοιτητές βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία καταγγελιών.

Τι απαντά ο καθηγητής στο newsit.gr

Ο καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) μετά τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό, αναλύει στο newsit.gr τη δική του θέση.

«Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι επώνυμες καταγγελίες, ούτε πόσες είναι. Ανάλογα με το δημοσίευμα βλέπω και ένα διαφορετικό αριθμό πιθανών καταγγελιών. Δεν ξέρω καν για τι κατηγορούμαι αυτή τη στιγμή αφού δεν έχω λάβει το πόρισμα της ΕΔΕ. Περιμένω την ανακοίνωση για το πότε θα γίνει το πειθαρχικό» περιγράφει στο newsit.gr ο καθηγητής. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Συνεχίζοντας ο ίδιος να εξηγεί τη θέση του λέει τα εξής: «Δεν θεωρώ καταγγελίες όσα λένε στα media δύο συγκεκριμένες φοιτήτριες μιλώντας για άλλους φοιτητές. Και επειδή δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω υποθέσεις, δεν θα μπω σε μια αντιπαράθεση του στυλ: ‘μου είπε- της είπα –σου είπα’ κ.ο.κ. Δεν θα απαντήσω σε φήμες και σε κουβέντες που ακούγονται στους διάδρομους. Έχει χαθεί από την αρχή το τεκμήριο της αθωότητας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις