Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Έκπληξη για το υπουργείο Δικαιοσύνης οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η απόφαση των δικαστικών υπαλλήλων να προχωρήσουν σε δίωρες στάσεις των συνεδριάσεων των ακροατηρίων στο Εφετείο της Αθήνας από την Δευτέρα 3 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου (9.00-11.00 πμ) προκαλεί την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε προειδοποιητικές στάσεις διαμαρτυρόμενοι για τα κενά στις θέσεις των γραμματέων και την ύπαρξη κινδύνου παραγραφής των υποθέσεων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει την έκπληξη του για την απόφαση των δικαστικών υπαλλήλουν “να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες”.

Παράλληλα, το υπουργείου επισημαίνει ότι “προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η σχετική απόφαση ελήφθη σε μια περίοδο κατά την οποία:

α) Ήδη 305 υπάλληλοι έχουν τοποθετηθεί από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 στα δικαστήρια της χώρας.

β) Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 404 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

γ) Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 135 υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του κλάδου Πληροφορικής.

δ) Επίκειται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 186 Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών πρόσληψης θα έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των δικαστηρίων κατά 80%.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις προσωπικού (αποστάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις κ.λπ) εντός των δικαστικών υπηρεσιών διενεργούνται μετά από την εκτίμηση των αρμόδιων δικαστικών (υπηρεσιακών) συμβουλίων”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε