Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκρηξη στην Καλλιθέα: Που στρέφονται ο έρευνες από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών – Ψάχνουν σύνδεση με την επίθεση στον Πειραιά

Έκρηξη στην Καλλιθέα: Που στρέφονται ο έρευνες από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών – Ψάχνουν σύνδεση με την επίθεση στον Πειραιά

Σοκ και τρόμο έχει προκαλέσει στην Καλλιθέα η ισχυρή έκρηξη βόμβας σε κάβα της περιοχής τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/03/2024).

Η κάβα στην Καλλιθέα καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την εκκωφαντική έκρηξη με την περιοχή να μοιάζει βομβαρδισμένο τοπίο καθώς τεράστιες ζημιές υπέστησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ερευνούν τα κίνητρα της βομβιστικής ενέργειας και κατά πόσο συνδέεται με την έκρηξη στο βενζινάδικο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η κάβα ποτών φαίνεται να είναι ιδιοκτησίας ατόμου από την Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ αφανής διαχειριστής της φαίνεται να είναι ιδιοκτήτης γνωστού νυχτερινού κέντρου στην ίδια περιοχή, το οποίο έχει γίνει στόχος βομβιστών στις 31 Δεκεμβρίου το 2010.

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών θεωρούν ότι την εντολή για την βόμβα στη κάβα έχουν δώσει άνθρωποι της νύχτας σαν ένα μήνυμα πίεσης ενώ δεν αποκλείουν τα κίνητρα να είναι εκβιαστικά ή να έχουν προέλθει από επαγγελματικές αντιπαραθέσεις λόγω επεκτατικών επιχειρηματικών σχεδίων του υποψήφιου στόχου.

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούν κρίσιμες τις καταθέσεις τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του αφανή διαχειριστή της συγκεκριμένης επιχείρησης καθώς φέρεται να είχε επεκταθεί επιχειρηματικά σε Μύκονο, Αθήνα, Πάτρα και Πύργο.

Επίσης εξετάζεται αν υπάρχουν κίνητρα και για τις αθλητικές εμπλοκές του καθώς είχε διατελέσει στο παρελθόν παράγοντας σε 2 ποδοσφαιρικές ομάδες στη Δυτική Ελλάδα και μάλιστα είχε επιχειρήσει να αγοράσει μία από αυτές στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτει πως οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ψάχνουν αν συνδέονται οι εκρήξεις στην κάβα στην Καλλιθέα και στο βενζινάδικο στον Πειραιά.

Ειδικότερα ψάχνουν να βρουν αν η μια επίθεση είναι απάντηση στην άλλη ή αν πρόκειται για τον ίδιο ηθικό αυτουργό. Το σίγουρο είναι πάντως πίσω από τις δυο επιθέσεις είναι «κυκλώματα» της νύχτας.

Όπως αναφέρει το Star οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πολύ σημαντικά βίντεο και για τα δυο χτυπήματα. Από την Καλλιθέα ακολουθούν τη διαδρομή της ύποπτης μηχανής που εμφανίζεται στο σημείο 2 λεπτά πριν την έκρηξη .Γίνεται ειδική ανάλυση του υλικού για να εντοπίσουν  πινακίδα και πρόσωπα. 

Στον Πειραιά η έρευνα γίνεται δια της ατόπου απαγωγής. Το σημείο που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι «τυφλό» κι  έτσι εξετάζουν βίντεο 30 λεπτά πριν και 30 λεπτά μετά την έκρηξη. Ήδη έχουν στα χέρια τους μια λίστα με οχήματα και μηχανές. Ερευνώνται  όλα μέχρι να καταλήξουν σε αυτό που αναζητούν.

«Κρανίου τόπος» η γειτονία στην οδό Πάντου

Σε ακόμα ένα βίντεο, λίγες ώρες μετά την ισχυρή βόμβα, αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής. Αυτοκίνητα έχουν γίνει σμπαράλια, οι γυάλινες προσόψεις των καταστημάτων έχουν γίνει θρύψαλα, ενώ όλος ο δρόμος είναι γεμάτος συντρίμμια από το ισχυρότατο ωστικό κύμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έκρηξη σημειώθηκε κρατήρας 40 εκατοστών, ενώ έσπασαν τα τζάμια διαμερισμάτων μέχρι τον 5ο όροφο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις