Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκρηκτικός μηχανισμός σε είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας

Εκρηκτικός μηχανισμός σε είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Κυριακής (03.04.2022) στο κέντρο της Αθήνας, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού σε είσοδο πολυκατοικίας στα Ιλίσια. Οι Αρχές ερευνούν ποιος από τους ενοίκους θα μπορούσε να είναι στόχος, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα οργανωμένου κυκλώματος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως μετέδωσε το OPEN, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 00:30 το βράδυ από ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως τις Αρχές. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι όντως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ απέκλεισαν την περιοχή και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ποιος διέμενε στην πολυκατοικία και μπορεί να ήταν ο στόχος. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι στην πολυκατοικία μένει ανακρίτρια που ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ – υπολογίστηκε στα 5,5 κιλά, ποσότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετά μεγάλες ζημιές. Σημειώνεται τέλος ότι δεν προκλήθηκε έκρηξη, γεγονός που θα εξεταστεί σήμερα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN και ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις