Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξαδάκτυλος για κορονοϊό στο “Live News”: Χρειάζεται υπομονή για να αλλάξει η εικόνα στην Αττική

Εξαδάκτυλος για κορονοϊό στο “Live News”: Χρειάζεται υπομονή για να αλλάξει η εικόνα στην Αττική
Φωτογραφία αρχείου

Για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. 

«Η Αττική δεν είναι στο “κόκκινο”, είναι στο “πορτοκαλί”. Αν ήταν στο “κόκκινο” θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση. Συγκριτικά με άλλες χώρες η εικόνα στην Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε απόδοση των μέτρων και στην Αττική θα δούμε την εικόνα να αλλάζει προς το καλύτερο. Χρειάζεται υπομονή”, είπε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Click4more: Κορονοϊός: «Δεινοπαθεί» η Αττική με 194 νέα κρούσματα!

Αναφορικά με το πότε πρέπει να περιμένουμε καλυτέρευση της κατάστασης στην Αττική, ο ίδιος είπε ότι “το όριο είναι μεταβαλλόμενο διαρκώς. Όταν οι αριθμοί είναι μεγάλοι χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να τους δούμε να σταθεροποιούνται αρχικά, και να μειώνονται στη συνέχεια. Κατά συνέπεια δεν έχω να σας πω συγκεκριμένο αριθμό ημερών που θα χρειαστεί. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Αττική είναι στο “πορτοκαλί”, χρειάζεται επαγρύπνηση, και με την πιστή τήρηση των μέτρων αναμένουμε θετική εξέλιξη”.

Σχολιάζοντας το θέμα των διαθέσιμων ΜΕΘ για κορονοϊό στη χώρα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι: “Οι διαθέσιμες εντατικές για κορονοϊό επειδή είναι 26 τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν 126 την ερχόμενη εβδομάδα αν παραστεί ανάγκη. Η προσπάθεια όλων είναι να μη γεμίζουν τα κρεβάτια των εντατικών. Γιατί αν γεμίζουν, αυτό σημαίνει ότι ο ένας στους δύο θα χάσει τη μάχη. Το σύστημα έχει και εσωτερικές και εξωτερικές εφεδρείες”.

Ακούστε όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Νίκο Ευαγγελάτο

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις