Εξαδάκτυλος για κορονοϊό στο “Live News”: Χρειάζεται υπομονή για να αλλάξει η εικόνα στην Αττική

Φωτογραφία αρχείου

Για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. 

«Η Αττική δεν είναι στο “κόκκινο”, είναι στο “πορτοκαλί”. Αν ήταν στο “κόκκινο” θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση. Συγκριτικά με άλλες χώρες η εικόνα στην Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε απόδοση των μέτρων και στην Αττική θα δούμε την εικόνα να αλλάζει προς το καλύτερο. Χρειάζεται υπομονή”, είπε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Click4more: Κορονοϊός: «Δεινοπαθεί» η Αττική με 194 νέα κρούσματα!

Αναφορικά με το πότε πρέπει να περιμένουμε καλυτέρευση της κατάστασης στην Αττική, ο ίδιος είπε ότι “το όριο είναι μεταβαλλόμενο διαρκώς. Όταν οι αριθμοί είναι μεγάλοι χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να τους δούμε να σταθεροποιούνται αρχικά, και να μειώνονται στη συνέχεια. Κατά συνέπεια δεν έχω να σας πω συγκεκριμένο αριθμό ημερών που θα χρειαστεί. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Αττική είναι στο “πορτοκαλί”, χρειάζεται επαγρύπνηση, και με την πιστή τήρηση των μέτρων αναμένουμε θετική εξέλιξη”.

Σχολιάζοντας το θέμα των διαθέσιμων ΜΕΘ για κορονοϊό στη χώρα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι: “Οι διαθέσιμες εντατικές για κορονοϊό επειδή είναι 26 τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν 126 την ερχόμενη εβδομάδα αν παραστεί ανάγκη. Η προσπάθεια όλων είναι να μη γεμίζουν τα κρεβάτια των εντατικών. Γιατί αν γεμίζουν, αυτό σημαίνει ότι ο ένας στους δύο θα χάσει τη μάχη. Το σύστημα έχει και εσωτερικές και εξωτερικές εφεδρείες”.

Ακούστε όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Νίκο Ευαγγελάτο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κ. Σακελλαροπούλου για πρύτανη: Προσβάλλει βάναυσα κάθε δημοκρατικό πολίτη

Κ. Σακελλαροπούλου για πρύτανη: Προσβάλλει βάναυσα κάθε δημοκρατικό πολίτη

Με ανάρτηση στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημειώνει ότι η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα ... Διαβάστε περισσότερα
Χρυσοχοΐδης: Όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους

Χρυσοχοΐδης: Όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους

Σε κάτι περισσότερο από… υψηλούς τόνους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε όσους δεν ακολουθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Οι έλεγχοι που έρχονται είναι σαρωτικοί, με ... Διαβάστε περισσότερα
Ιερώνυμος για επίθεση σε ιερέα στη Λιόν: “Μια θρησκεία οπλίζει τα χέρια τρομοκρατών”

Ιερώνυμος για επίθεση σε ιερέα στη Λιόν: “Μια θρησκεία οπλίζει τα χέρια τρομοκρατών”

“Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών…” Με αυτά τα λόγια ξεκινάει η δήλωση ... Διαβάστε περισσότερα
Τα έξι νέα μέτρα κατά του κορονοϊού: Απαγορεύεται η επιβίβαση σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα

Τα έξι νέα μέτρα κατά του κορονοϊού: Απαγορεύεται η επιβίβαση σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα

Μετά το νέο σοκ με τα 2.056 κρούσματα, οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 27 περιοχές της χώρας στο "κόκκινο" (επίπεδο Β) και 47 στο "κίτρινο" (επίπεδο Α). Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι παντού.