Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εξαδάκτυλος για την μη λήψη νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη: Το ιικό φορτίο μας επιτρέπει να περιμένουμε

Εξαδάκτυλος για την μη λήψη νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη: Το ιικό φορτίο μας επιτρέπει να περιμένουμε

Η διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι ελεγχόμενη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί δεν έχουν εισηγηθεί ένα γενικευμένο lockdown.

Για το θέμα της μη λήψης νέων σκληρότερων μέτρων στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, και Μέλος της Eπιτροπής τονίζοντας πως…  «Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομερώς και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown».

Σαφής ήταν η απάντησή του σχετικά με την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα, τονίζοντας πως: «Δεν ετέθη τέτοιο».

Αναφορικά στο Ρέθυμνο σημείωσε ότι… «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός. Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο. Κι ο μέσος όρος μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί», εξήγησε.

Ενώ σχετικά με την διάρκεια του lockdown στην Αττική, ξεκαθάρισε πως: «Αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση. Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απoγραφή ήταν έγκαιρη». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις