Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές του κρεοπώλη – Εικόνες από το δωμάτιο του αγνοούμενου Μπάμπη

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές του κρεοπώλη – Εικόνες από το δωμάτιο του αγνοούμενου Μπάμπη

Οι Αρχές συγκεντρώνουν νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του νεαρού Μπάμπη στο Μεσολόγγι και τα αξιολογούν. Ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε σε άλλο αστυνομικό τμήμα…

Ο 50χρονος κρεοπώλης ετοιμάζεται να απολογηθεί. Του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος του, επιμένει πως είναι αθώος. Μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας, σε άλλο αστυνομικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν «καθαρές». Αυτό έχει τη δική του σημασία, καθώς από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως έκανε χρήση ουσιών, όταν άφησε τον Μπάμπη και γι’ αυτό δεν μπορεί να θυνηθεί τις κινήσεις που έκανε και τα μηνύματα που έστειλε. Όλα αυτά εξοργίζουν τους στενούς συγγενείς του 31χρονου.

16 μέρες μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, το Mega κατέγραψε το δωμάτιο του 31χρονου, όπως ακριβώς το άφησε πριν εξαφανιστεί. «Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω και νομίζω ότι θα μου μιλήσει το παιδι μου» λέει η μητέρα του αγνοούμενου. Θεωρεί ότι ο κρεοπώλης, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον γιο της ζωντανό στις 4 Ιανουαρίου, δολοφόνησε το παιδί της πισώπλατα. «Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί… Κάτι κακό έχει γίνει από αυτόν, γιατί χρωστούσε τα χρήματα».

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης μέσα σε σούπερ μάρκετ να αγοράζει χαρτί κουζίνας. Είναι λίγη ώρα μετά την εξαφάνιση του 31χρονου. Αμήχανος, νευρικός, καπνιζει, κοιτά διαρκώς γύρω του. Πετάει τα χρήματα στο ταμείο και φεύγει για το αυτοκίνητό του.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ακολούθησε με την αδελφή του εξαφανισμένου Μπάμπη τη μοιραία διαδρομή, από το σπίτι του 31χρονου έως τη διασταύρωση των ΤΕΙ στην παλαιά Εθνική Οδό. «Βρισκόμαστε σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που έχει καταγράψει τον 50χρονο να περνάει. Υπάρχουν άπειροι παράδρομοι. Να παρακαλέσω, υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας, να ερευνηθούν άλλα τηλέφωνα, μήπως είναι και κάποιος άλλος μαζί του και έχουν κάνει κάτι στον Μπάμπη», είπε η αδερφή του.

Για 16η ημέρα η οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου «χτενίζει» το Μεσολόγγι, αναζητώντας ένα σημάδι που μπορεί να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Συγγενείς, φίλοι και εθελοντές αναζητούν τον 31χρονο στη βαλτώδη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Από τις 4 Ιανουάριου, οπότε και τα ίχνη του Μπάμπη χάθηκαν, ο κρεοπώλης έχει πέσει σε απανωτές αντιφάσεις. Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία συγκρατουμενου στα κρατητήρια του Μεσολογγίου. «Άκουσα και μέσα στον ύπνο του, έλεγε, «τι έκανες…». Μου είπε ότι μετέφερα τον φίλο μου αγνοείται. Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και ούτε πρόκειται να τον βρουν».

Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης κρατά από την αρχή σκληρή στάση και αρνείται τα πάντα. Ο 50χρονος βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση σε άλλο αστυνομικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας για την ασφάλειά του και τη Δευτέρα θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή στο Μεσολόγγι.

Όπως μετέδωσε ο Alpha ο 50χρονος υποστήριξε πως το ίδιο βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου είχε κάνει χρήση ουσιών, ωστόσο από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών βγήκε πως ήταν «καθαρός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και ο 36χρονος φίλος του 50χρονου κρεοπώλη, του οποίου το κινητό εξέπεμψε στο ίδιο σημείο με του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του οπότε έχει αφεθεί ελεύθερος.

Την ίδια στιγμή, στην έρευνα για τον εντοπισμό του 31χρονου ρίχτηκε ειδική ομάδα εκπαιδευμένων σκυλιών, ενώ οι έρευνες θα εστιαστούν και σε πηγάδια της περιοχής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις