Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας υγρών καυσίμων – Πώς νόθευαν ντίζελ και βενζίνη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας υγρών καυσίμων – Πώς νόθευαν ντίζελ και βενζίνη
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γερό χτύπημα στον κύκλο της νοθείας των καυσίμων κατάφεραν οι ελληνικές διωκτικές αρχές. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση εξάρθωσαν κύκλωμα που συνδεόταν με Βουλγαρία.

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων, εξάρθρωσαν οι ελληνικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με λεπτομέρειες, οι αρχές παρακολούθησαν φορτηγό αυτοκίνητο. Εισήλθε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία μέσω του μεθοριακού σταθμού Σερρών. Στα έγγραφά του αναφερόταν ότι μετέφερε χημικούς διαλύτες.

Μέλη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνέχισαν την επιτήρηση του φορτηγού μέχρι την περιοχή της Αττικής. Το φορτηγό έχοντας προπομπούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κατέληξε σε παράνομη αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου.

Την Κυριακή 10.06.2018 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη έφοδος στην αποθήκη, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άτομα. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν υπήκοο Μολδαβίας και τον Βουλγαρικής υπηκοότητας οδηγό του φορτηγού.

Το κύκλωμα και τα πρατήρια με τα νοθευμένα καύσιμα

Κατασχέθηκαν:

-43.000 λίτρα σύνθετων οργανικών διαλυτών

-25.500 ευρώ

-το φορτηγό

-δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

-ένα κλαρκ

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, από την κατασχεθείσα ποσότητα διαλυτών, υπολογίζονται περίπου σε 43.000 €. Ελήφθησαν δείγματα για χημική ανάλυση. Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε συσχετισμός του παράνομου φορτίου με δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική και στην Ημαθία. Και στα δύο εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα χημικών διαλυτών για νοθεία υγρών καυσίμων.

Και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις