Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Αττική που διακινούσε μετανάστες

Σπείρα αλλοδαπών, που κατηγορείται ότι προωθούσε παράνομα μετανάστες με τη χρήση πλαστών εγγράφων εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν στον Αγιο Παντελεήμονα, τρεις Σύροι. Παράλληλα, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν και άλλοι τρεις υπό διακίνηση αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες διακινούσαν τους μετανάστες, τόσο αεροπορικώς, όσο και οδικώς, με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ επιπλέον διατηρούσαν απόθεμα εγγράφων για κάθε χρήση, όπως άδειες διαμονής, διπλώματα οδήγησης κ.α.

Εξακριβώθηκε, επίσης, ότι προκειμένου να επιτευχθεί η παράνομη έξοδος των αλλοδαπών, τα μέλη του κυκλώματος τους υποχρέωναν να διαμένουν σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, για το οποίο κατέβαλαν επιπλέον χρηματικό ποσό.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 38 δελτία ταυτότητας, 20 διαβατήρια, 11 άδειες διαμονής, 6 διπλώματα οδήγησης, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, καθώς και διάφορες αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4