Ελλάδα

Εξάρχεια: Εννέα συλλήψεις, τρεις αστυνομικοί τραυματίες – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (13.6.24), όταν περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ που είχε σταθμεύσει στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Μεταξά στα Εξάρχεια. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν 5-6 μολότοφ εναντίον της διμοιρίας και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί των ομάδων Δράση και ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά για τη σύλληψη των δραστών, δέχτηκαν επιθέσεις από πέτρες και μπουκάλια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (14-6-2024), -9- άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που εκδήλωσαν διαδοχικές επιθέσεις βραδινές ώρες χτες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε βάρος διμοιριών και ομάδων ΔΡΑΣΗ.

Αρχικά, ομάδα περίπου -20- ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, εκδήλωσε επίθεση σε βάρος διμοιρίας επί της Πλατείας Εξαρχείων, ρίπτοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ και πέτρες ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων.

Λίγα λεπτά μετά, ομάδα -10- ατόμων εκδήλωσαν επίθεση εναντίον Αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στη συμβολή των οδών Λόντου και Σόλωνος ρίπτοντας εναντίον τους γυάλινα μπουκάλια και πέτρες.

Οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ καταδίωξαν τα επιτιθέμενα άτομα όμως δέχθηκαν νέα επίθεση επί της οδού Μπενάκη από ομάδα ατόμων τα οποία έρριψαν ρίπτοντας προς το μέρος τους γυάλινα μπουκάλια, πέτρες, καρέκλες, και τραπέζια και άλλα αντικείμενα.

Τέλος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εκδηλώθηκε νέα επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ από ομάδα -20- ατόμων στην οδό Σόλωνος οι οποίοι προέβησαν σε ρίψεις γυάλινων μπουκαλιών, πετρών και καρεκλών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν -9- συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα ενός ατόμου ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν συνολικά -3- αστυνομικοί.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα καταγγελία κατά του κατηγορούμενου γιατρού για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Πλήρωσα 200 ευρώ την επίσκεψη και μου ζήτησε 1600»
«Μου είπε να πάρω την μία ένεση για αδυνάτισμα, αλλά "εγώ δεν τη γράφω, θα πάτε κάτω στο φαρμακείο" και φυσικά, δεν μου έδωσε κανένα χαρτί που να γράφει το όνομά του επάνω» λέει η γυναίκα
Γιατροί Μαζωνάκη
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο στο Κολωνάκι – Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους
Είχε προγραμματιστεί νέος αιφνιδιαστικός έλεγχος για τον Σεπτέμβριο του 2026, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς ήταν το συγκεκριμένο μηχάνημα που είχε δηλώσει η γιατρός
Στιγμιότυπο από την είσοδο της κλινικής όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης
Συγκλονίζει εργαζόμενη του ιατρείου στο Κολωνάκι για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Κανείς μας δεν ακουμπάει το μηχάνημα, μόνο η γιατρός»
«Είμαστε εργαζόμενοι εκεί και προσπαθούσαμε να βγάλουμε το ψωμί μας, είμαστε σε σοκ, ήμασταν στον χώρο αλλά δεν ξέραμε τι γίνεται μέσα» λέει η υπάλληλος
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρουσίαση βιβλίου: «Ανατομία της Δικαστικής Εξουσίας» του Αντώνη Ρουπακιώτη στην Αγία Βαρβάρα
Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, με αφορμή το νέο βιβλίο του πρώην προέδρου του Δ.Σ.Α., την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ»
Παρουσίαση βιβλίου: «Ανατομία της Δικαστικής Εξουσίας» του Αντώνη Ρουπακιώτη στην Αγία Βαρβάρα