Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εξάρχεια: «Ο πραγματικός βιαστής είναι σε άλλο πλανήτη» είπε ο «δράκος» στην απολογία του

Εξάρχεια: «Ο πραγματικός βιαστής είναι σε άλλο πλανήτη» είπε ο «δράκος» στην απολογία του

Ο «δράκος» των Εξαρχείων εμφανίζεται ως ένθερμος θαυμαστής του Ερντογάν και δηλώνει αμνήμων σε ό,τι έχει να κάνει με τις φρικαλέες επιθέσεις σε βάρος των επτά θυμάτων, προτρέποντας τις αρχές να αναζητήσουν τον πραγματικό δράστη σε «άλλο πλανήτη».

Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε η απολογία του 23χρονου «δράκου» των Εξαρχείων στην ανακρίτρια. Ο Σύρος, προκλητικός και επιθετικός απέναντι στις δικαστικές αρχές έδειχνε να είναι εκτός τόπου και χρόνου, να επιχειρεί επίμονα να «περάσει» την εντύπωση, ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τα ανοσιουργήματά που διέπραξε σε βάρος έξι γυναικών και ενός 13 χρόνου κοριτσιού, αρνήθηκε ότι είναι αυτός που έκανε τις επιθέσεις επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θυμάται προτρέποντας τις τις αρχές να αναζητήσουν τον δράκο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σε άλλο πλανήτη».

Κατά την απολογία του και έχοντας στο πλευρό του τον αυτεπάγγελτα διορισθέντα συνήγορο του, κ. Λεωνίδα Κουφό, ο αλλοδαπός έκανε αναδρομή στο χρόνο, το 2014, τότε που μπήκε λαθραία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας από τον Έβρο. Μάλιστα, αυτό που έκανε εντύπωση, ήταν το γεγονός ότι μιλούσε με θαυμασμό για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, λέγοντας πως τους άφησε να έρθουν στη χώρα μας. Κάτι το οποίο δημιούργησε έκπληξη στην αίθουσα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιθέσεις, ο «δράκος» κινήθηκε στην λογική του «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν θυμάμαι τίποτα». Είπε ότι βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας όταν τον συνέλαβαν χωρίς να έχει κάνει τίποτα, επικαλούμενος, μάλιστα, τις κάμερες λέγοντας να πάνε οι αστυνομικοί να ψάξουν το υλικό, που τεκμηριώνει την αθωότητα του, επαναλαμβάνοντας ότι ο πραγματικός δράστης βρίσκεται σε άλλον πλανήτη. Αυτό που έκανε εντύπωση τόσο στις αρχές, όσο και στον συνήγορο του, ήταν το γεγονός ότι απευθυνόμενος στην ανακρίτρια έλεγε διαρκώς ότι «εσείς που έχετε διαβατήρια και είστε γνωστοί, δεν μπορείτε να κυνηγάτε έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβατήριο».

Για το λόγο αυτό ο κ. Κουφός, ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του. Ο Σύρος «δράκος», αμέσως μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις