Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Ζητήθηκε και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του ηθοποιού

Δημήτρης Λιγνάδης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών για υποθέσεις σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε κατάθεση στη Κρατική Ασφάλεια, το τρίτο πρόσωπο που έχει μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  ο τρίτος μηνυτής κατάθεσε (όπως άλλωστε είχε αναφέρει και στη μήνυση του) πως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του είχε δείξει στον υπολογιστή υλικό με ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένα στη δικόγραφο της τρίτης μήνυσης αναφέρεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του έδειξε στον φορητό υπολογιστή «πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή του οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα κριθεί εάν προκύπτουν και άλλα ενισχυτικά στοιχεία αυτών των ισχυρισμών μετά τον έλεγχο που γίνεται και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ηθοποιού-σκηνοθέτη και εάν ο Δ.Λιγνάδης πρέπει να ελεγχθεί και για πορνογραφία ανηλίκων.

Click4More Υπόθεση Λιγνάδη: «Παράνομη συνεργασία της ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές» λέει ο Κούγιας

Επιπλέον, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί τους δύο από τους τρεις μηνυτές, ζήτησε από την ανακρίτρια την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του ηθοποιού σκηνοθέτη, προκειμένου να ερευνηθούν τα social media για ενδεχόμενα ίχνη αναζητήσεων και η ηλεκτρονική του αλληλογραφία.

Στο μεταξύ, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία που αφορά γνωστό πρωταγωνιστή του θεάτρου, ο οποίος καταγγέλλεται για απόπειρες βιασμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις