Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Έξι νέες πεζογέφυρες στην Αττική – Σε ποιες περιοχές θα γίνουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έξι νέες πεζογέφυρες θα κατασκευαστούν σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με απόφασή του δρομολογεί τη διαδικασία άμεσης κατασκευής έξι Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής και σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα, καθώς πρόκειται για σημεία στα οποία συστηματικά συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες είναι οι παρακάτω:
.Α Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Αλιμος
Β. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.
Γ. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.
Δ. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά , Χαϊδάρι
Ε. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης – Παλαιό Φάληρο.
ΣΤ. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπέγραψε την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκ. ευρώ, και έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
Η κατασκευή των έξι πεζογεφυρών προβλέπεται σε δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής, υψηλής επικινδυνότητας, στις οποίες, η διέλευση πεζών κρίνεται ιδιαιτέρως επισφαλής.

Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, η αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε