Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εξιχνιάστηκε απόπειρα δολοφονίας και ληστεία σε Νέα Μάκρη και Σπάτα – Ίδιοι οι δράστες

Εξιχνιάστηκε απόπειρα δολοφονίας και ληστεία σε Νέα Μάκρη και Σπάτα – Ίδιοι οι δράστες

Μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και μια ληστεία εξιχνίασαν οι αστυνομικοί, οι οποίες έγιναν σε Νέα Μάκρη και Σπάτα αντίστοιχα, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δράστες ήταν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, με τον Έλληνα να συλλαμβάνεται μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Νέα Μάκρη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, ληστεία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το χρονικό

Οι 2 άνδρες κατηγορούνται ότι πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πήγαν σε περιοχή της Νέας Μάκρης, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, όπου ο Έλληνας χρησιμοποιώντας πιστόλι πυροβόλησε σε βάρος ατόμου που βρισκόταν στο σημείο χωρίς να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την ίδια μοτοσικλέτα, πήγαν σε πρατήριο καυσίμων στα Σπάτα, όπου με την απειλή πιστολιού εξανάγκασαν τον διαχειριστή της επιχείρησης να τους δώσει 390 ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και σε επιχείρηση, το μεσημέρι της Κυριακής, στη Νέα Μάκρη συνελήφθη ο Έλληνας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πιστόλι που κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρας με 6 φυσίγγια, τσαντάκι που περιείχε κουτί με 32 φυσίγγια, σιδερογροθιά, κινητό τηλέφωνο, καθώς και 50 ευρώ, 4 δολάρια ΗΠΑ και 62 LEI Ρουμανίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε η μηχανή.

Ο Έλληνας συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ο αλλοδαπός αναζητείται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις