Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξώδικο Φρουζή στην Novartis – Αρνείται τα πάντα για τις δωροδοκίες πολιτικών

Εξώδικο Φρουζή στην Novartis – Αρνείται τα πάντα για τις δωροδοκίες πολιτικών

Εξώδικο στη Novartis απέστειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρίας, Κωνσταντίνος Φρουζής. Σε αυτήν αναφέρει πως ουδέποτε δωροδόκησε πολιτικούς, και πως από τις κατηγορίες έχει πληγεί προσωπικά και επαγγελματικά.

Ο κ. Φρουζής επισημαίνει στο εξώδικο του ότι τα όσα αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις του σχετικά με τους λογαριασμούς της φαρμακοβιομηχανίας τους οποίους φέρεται να διαχειριζόταν και από τους οποίους “πέρασαν” μίζες περίπου 50.0000.000 ευρώ είναι ψευδή ενώ υποστηρίζει ότι έχει υποστεί συντριπτικό πλήγμα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

“Τις τελευταίες εβδομάδες το πανελλήνιο έχει συγκλονισθεί από τη δημοσιοποίηση της λεγόμενες “υπόθεσης Novartis στο πλαίσιο της οποίας έχει ασκηθεί εις βάρος μου ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας από κοινού καθώς φέρομαι, κατόπιν συναπόφασης και κοινού σχεδιασμού με ανώτατα στελέχη της εταιρίας σας αλλά και της μητρικής σας εταιρείας να δωροδόκησα πληθώρα προσώπων με σκοπό τον προσπορισμό σε εσάς και τη μητρική σας εταιρεία παράνομου περιουσιακού οφέλους, ανερχόμενου σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η ανωτέρω κατηγορία, ερειδόμενη, αποκλειστικά και μόνο στις καταθέσεις ανωνύμων μαρτύρων, είναι παντελώς ψευδή, θα αντικρούσω δε αυτήν όταν κληθώ από τον αρμόδιο ανακριτή” αναφέρει ο κ. Φρουζής μεταξύ άλλων στο εξώδικο του.

“Καταθέστε στον εισαγγελέα την κίνηση των λογαριασμών σας”

Ο κ. Φρουζής ζητάει συγκεκριμένα από τους πρώην εργοδότες του, όπως αναφέρει, να εμφανισθούν δια αντιπροσώπου ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Κι αυτό προκειμένου “να δηλώσετε ότι ουδεμία πρόσβαση είχα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό σας ή της μητρικής σας εταιρείας είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, προσκομίζοντας ταυτόχρονα την κίνηση των τραπεζικών σας λογαριασμών καθ΄όλο το διάστημα της εργασιακής σχέσης που με συνέδεε μαζί σας, από την πρόσληψη μου μέχρι την αποχώρηση μου προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποδειχθεί ότι ουδέποτε ανέλαβα ή διακίνησα οποιοδήποτε ποσό από τους λογαριασμούς σας ή της μητρικής σας εταιρίας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις