Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έξοδος εκδρομέων του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι – Χαμός στα διόδια

Έξοδος εκδρομέων του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι – Χαμός στα διόδια

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, που μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού φεύγουν για να γιορτάσουν μακριά από την πόλη. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ…

Και φέτος το Πάσχα πάντως, παρά τις τιμές «φωτιά» στα καύσιμα, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να φύγουν. Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Τροχαία ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας, όπου παρατηρείται ανάσχεση. Καλύτερη είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όπου ναι μεν η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά υπάρχει σταθερή ροή.

Click4more: Εφαρμογή προβλέπει τι κίνηση θα κάνει το Πάσχα – Πώς λειτουργεί

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια διαφορά που υπάρχει στον αριθμό των εκδρομέων που έφυγαν πέρυσι, εν μέσω λοκντάουν, από την Αττική για Πάσχα σε σχέση με φέτος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας πέρυσι Μεγάλη Πέμπτη πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 33.279 (15.552 από την Αθηνών- Κορίνθου και 17.727 από την Αθηνών – Λαμίας) ενώ φέτος πέρασαν συνολικά 115.534 αυτοκίνητα (67.251 από την Αθηνών – Κορίνθου και 48.283 από την Αθηνών – Λαμίας).

Η έξοδος για το Πάσχα αναμένεται ότι θα κορυφωθεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr: 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις