Ελλάδα

Έξοδος Πάσχα: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Η έξοδος του Πάσχα κορυφώνεται, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεωφόρο Αθηνών

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στις κεντρικές οδικές εξόδους της Αθήνας, καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα στην επαρχία. 

Η έξοδος του Πάσχα κορυφώνεται με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Λεωφόρο Αθηνών και στην Αττική οδό. Στη Λεωφόρο Αθηνών παρατηρείται αυξημένη κίνηση από το Δάσος του Χαϊδαρίου, φτάνει μέχρι τον Ασπρόπυργο και συνεχίζεται μετά τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Μέγαρα. 

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στην Αττική Οδό καθώς σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα από την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Μάλιστα, οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα 45 λεπτά. 

Κίνηση παρατηρείται και στον Κηφισό προς Αθηνών – Λαμίας από το Περιστέρι. 

Κίνηση από τους χάρτες τις Google στις 13:00
Κίνηση από τους χάρτες τις Google στις 13:00

Περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και για την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων, που είναι σε ισχύ με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι η πασχαλινή έξοδος θα κορυφωθεί τις επόμενες ώρες και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν 73.511 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 53.680 από την Αθηνών-Λαμίας, δηλαδή συνολικά 127.191 οχήματα. Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν φύγει συνολικά 119.896 αυτοκίνητα (70.588 από την Αθηνών- Κορίνθου και 49.308 από την Αθηνών – Λαμίας).

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια της Αθήνας όπως και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καθαρά Δευτέρα: Γλέντια και χαρταετοί στον λόφο του Φιλοπάππου οι Αθηναίοι και στο Σέιχ Σου οι Θεσσαλονικείς
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ από το πρωί έκαναν την εμφάνιση τους οι παραδοσιακοί χαρταετοί
Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου
Οι πλημμύρες «πνίγουν» τον Έβρο: «Εάν σπάσουν κι άλλα αναχώματα θα κινδυνεύσουν οικισμοί»
Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα αλλά και τα χιόνια στη Βουλγαρία ανέβασαν τη στάθμη του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων Ερυθροποτάμου και Άρδα, ξεπερνώντας το επίπεδο ασφαλείας
Πλημμύρες στον Έβρο
Καθαρά Δευτέρα: 20 χρόνια έκλεισε ο «άνθρωπος των χαρταετών» - «Δίνουμε χαρά στα παιδάκια»
Η απίστευτη ιστορία του Θεόδωρου Κωνσταντίνου - «Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο, να έρθει από εδώ στο Παγκράτι να πάρει πολύ καλές τιμές και χαρταετούς για να περάσει καλά»
Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα