Ελλάδα

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: 3.124 οι αιτήσεις που εντάχθηκαν σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Επανεκκίνηση έκανε σήμερα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», καθώς στις 10.00 π.μ. άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.46 το πρωί, υποβλήθηκαν 6.601 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.124 και το ποσό που δεσμεύτηκε έφτασε τα 68,69 εκατ. ευρώ. Η μέση τιμή που επιχορηγήθηκε για κάθε αίτηση που εγκρίθηκε είναι τα 22.000 ευρώ.

Μετά από τις τεχνικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο μέσος χρόνος δημιουργίας και υποβολής της κάθε αίτησης έφτασε  σε περίπου 15 λεπτά έναντι χρόνου περίπου 10 λεπτών κατά την προηγούμενη διαδικασία υποβολής.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ακολουθεί την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου 2021 και την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, θα πάρουν σειρά οι αιτήσεις που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) για όλη την επικράτεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
O Γιώργος Μπότας κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Να τελειώσει ο πόλεμος λάσπης που έχω δεχτεί»
«Υπήρξε μια μικρή έλλειψη δικαιολογητικών. Τα χωράφια είναι πραγματικά και καλλιεργούνται» λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής του οποίου έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ 20
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου προανήγγειλε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να βεβαιώνονται κλήσεις
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» 10