Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη πυρκαγιών προχώρησε στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι από χθες τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές και μόνο στον Έβρο 14 διαφορετικές εστίες.

Η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά, καθώς και οι μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε Εύβοια, Καβάλα, Βοιωτία, Κομοτηνή είναι πολύ δύσκολες.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής, λόγω των θυελλωδών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών που δημιουργούν – όπως είπε – εκτεταμένα πύρινα μέτωπα, καθώς οι εστίες δεν μπορούν να τεθούν εύκολα υπό έλεγχο.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό πραγματοποιήθηκε διϋπουργική σύσκεψη όπου λήφθηκαν τα παρακάτω έκτακτα μέτρα:

* Απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης έως τις 8 το πρωί της Τετάρτης, 23 Αυγούστου.

* Αύξηση και παρουσία περιπόλων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις παραπάνω περιοχές και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.

* Απαγόρευση οποιαδήποτε δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους.

* Αυστηρή εφαρμογή του 112.

* Αν κριθεί απαραίτητο θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο.

 

Στην έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, συμμετείχαν:

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δασών, Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Δασών, Βαγγέλης Γκουντούφας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο διοικητής του Ε.Σ.ΚΕ.ΔΙ.Κ., Υποστράτηγος Γεώργιος Βάγιας. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις