Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό σε μετρό, λεωφορεία και ηλεκτρικό

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό σε μετρό, λεωφορεία και ηλεκτρικό

Ο κορονοϊός έχει φτάσει στη χώρα μας και έχουν ήδη καταγραφεί 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) λαμβάνει μέτρα για την προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Έκτακτα μέτρα μετά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του ΟΑΣΑ με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ. Μετά την είδηση πως ο κορονοϊός έφτασε και στην Αττική με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται σε μια 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, σήμανε “συναγερμός”.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε πως σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

Ακόμη αποφασίσθηκε από τον ΟΑΣΑ να γίνεται σε ημερήσια βάση η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Για προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Άμεσα μέτρα και απαραίτητο εξοπλισμό ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων

Ο πρόεδρος των εργαζομένων (ΣΤΑΣΥΑ) Σπύρος Ρεβύθης μιλώντας στο newsit.gr είχε, μάλιστα, ζητήσει από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα και να στείλει απαραίτητο εξοπλισμό και υλικά υγιεινής σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως “αν και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα είναι γεγονός, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια του κοινού. Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να λάβει πάρει άμεσα μέτρα προκειμένου να προφυλάξει τους επιβάτες των σταθερών συγκοινωνιών, του Μετρό και γενικότερα των αστικών συγκοινωνιών και να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό και υλικά υγιεινής που δεν υπάρχει τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση εμείς την ερχόμενη εβδομάδα θα προβούμε σε συνδικαλιστικές δράσεις που θα τις αποφασίσει το σωματείο μας το πιες θα είναι”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις