Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκτέλεση στην Ηλιούπολη: Ο «μαύρος» και ο πόλεμος για τον έλεγχο της νύχτας σε Αθήνα και Μύκονο

Ηλιούπολη

Ένας πόλεμος με στόχο τον έλεγχο στο χώρο της νύχτας φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη με τις αστυνομικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση “κόκκινου” συναγερμού.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 38χρονου το βράδυ της Δευτέρας 28/12/2020 στην Ηλιούπολη έρχεται να προστεθεί στη μακροσκελή λίστα των θυμάτων στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των “ομάδων” που προσπαθούν να κάνουν κουμάντο σε Αθήνα και Μύκονο.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ μετά το τελευταίο περιστατικό προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τη δράση του 38χρονου αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν.

Οι πληροφορίες θέλουν το θύμα να βρίσκονταν κοντά σε “νονό της νύχτας”, ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα ο 38χρονος που είχε το προσωνύμιο “Μαύρος” λέγεται ότι συνεργαζόταν με άτομο που πριν από λίγο καιρό κάποιοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν αλλά γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Click4More Ηλιούπολη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με «άρωμα» μαφίας – Ποιος ήταν ο 38χρονος

‘Έτσι η νέα δολοφονία μόνο προβληματισμό προκαλεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό γιατί εκτός από αντεκδίκηση μπορεί να εντάσσεται, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, και στις “διεργασίες” που γίνονται στο χώρο της νύχτας για το ποιος θα γίνει το μεγάλο αφεντικό και θα ελέγξει περιοχές και πιάτσες.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν να δουν ποιοι μπορεί να ήταν οι εχθροί του θύματος και να φτιάξουν μια λίστα υπόπτων. Ωστόσο ο φόβος και η αντεκδίκηση που κυριαρχεί σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει το έργο των διωκτικών αρχών δύσκολο, καθώς τα στόματα μένουν ερμητικά κλειστά.

Το μαφιόζικο χτύπημα 

Οι δράστες της χθεσινής δολοφονίας είχαν στήσει ενέδρα στον 38χρονο στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη. Αφού τον εκτέλεσαν με έξι σφαίρες στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσα στα στενά δρομάκια της περιοχής.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για επαγγελματίες, ενώ δεν αποκλείουν πίσω από τη δολοφονία να κρύβεται ένα “συμβόλαιο θανάτου”. Δηλαδή να πληρώθηκαν αδρά από κάποιον προκειμένου να βγάλουν από τη μέση τον 38χρονο άνδρα.

Το θύμα είχε μαζί του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εξακριβωθεί εάν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ήταν καθαρό.

Παράλληλα αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες προκειμένου να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις