Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελαιώνας: Για ένα ακόμη χρόνο εγκρίθηκε η λειτουργία του κέντρου προσφύγων

Φωτό - newsIT
Φωτό - newsIT

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Δημοσίου, για τη χρήση δημοτικού χώρου στον Ελαιώνα, ως προσωρινής Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων, θα εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη συνεδρίασή του τη ερχόμενη Δευτέρα, 23 του μηνός.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης, είναι η λειτουργία της προσωρινής αυτής Δομής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία ορίζει το πώς και ποιοι δικαιούνται και με ποια κριτήρια να φιλοξενηθούν. Ο δήμος Αθηναίων, διαβεβαιώνει ότι «μέσω της Επιτροπής που προβλέπει η Σύμβαση, θα διασφαλίζει ότι δεν θα θίγονται τα δικαιώματά του ως ιδιοκτήτη και θα επιδιώκει την καλύτερη δυνατή συμμετοχή του στη λειτουργία της Δομής».

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται ως τις 31.12.2016 και αποτελεί συνέχεια της δωρεάν παραχώρησης που έχει κάνει ο Δήμος προς το Ελληνικό Δημόσιο και αφορά ιδιοκτησία του δήμου Αθηναίων, έκτασης 20.000 τ.μ., από σχεδόν 12.000 τ.μ. που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, έως 31.12.2015. Τα έξοδά της αναλαμβάνονται από το Δημόσιο (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π..- οι λογαριασμοί θα είναι στο όνομα του Δημοσίου).

Επίσης, το Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα εκκρεμή έργα της περιοχής, έτσι όπως έχουν προσδιορισθεί από τη δημοτική αρχή (διάνοιξη οδού Αγίου Πολυκάρπου, αποχετευτικά έργα κ.λ.π.). Παράλληλα ο Δήμος «καλεί, για μία ακόμη φορά, την κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα στην εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιβεβαιώσει τον συνεκτικό ρόλο της στην κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε