Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΕΛΑΣ: Δεν φυτέψαμε στοιχεία στην Πατησίων – Το μηχανάκι ήταν της ομάδας ΔΡΑΣΗ

ΕΛΑΣ: Δεν φυτέψαμε στοιχεία στην Πατησίων – Το μηχανάκι ήταν της ομάδας ΔΡΑΣΗ

Η ΕΛ.ΑΣ πήρε και επίσημα θέση σήμερα σχετικά με το βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, την περασμένη Τετάρτη, στην οδό Πατησίων και το οποίο προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, “το δίκυκλο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθετείται σε σακίδιο και δύο ξύλινα κοντάρια, που τοποθετούνται στο σώμα της μοτοσικλέτας.

Click4More Θύελλα για το βίντεο με τους αστυνομικούς και τα… κοντάρια – Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα παραπάνω αντικείμενα τοποθετήθηκαν στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα για να μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια στη σχηματισθείσα δικογραφία”.

Όπως αναφέρει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ, “ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από την ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί συγκεκριμένος δράστης και περισυλλέχθηκε ακέραιος από το οδόστρωμα, καθώς δεν εξερράγη. Τα δύο κοντάρια χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών από δύο συλληφθέντες”.

Τέλος, η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι “με βάση τα προαναφερόμενα οποιεσδήποτε άλλες αιτιάσεις σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις