Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελεγχόμενη έκρηξη σήμερα στην Άνω Γλυφάδα [pics]

Ελεγχόμενη έκρηξη σήμερα στην Άνω Γλυφάδα [pics]
Πηγή φωτογραφιών eurokinissi

Η ελεγχόμενη έκρηξη θα γίνει σε άσκαστο βλήμα πυροβολικού που εντοπίστηκε δίπλα στην περίφραξη του στρατοπέδου της Αεροπορίας στην Άνω Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τον δήμο η ελεγχόμενη έκρηξη στην Άνω Γλυφάδα θα γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων δημιούργησαν στον χώρο ένα σκάμμα. Το βλήμα “σκεπάστηκε” με σακιά έτσι ώστε να μην διασκορπιστούν στην περιοχή θραύσματα και πάνω του τοποθετήθηκαν εκρηκτικά τα οποία και θα πυροδοτηθούν με στόχο να απενεργοποιηθεί. Είναι μια διαδικασία επικίνδυνη και διαρκεί αρκετή ώρα.

Για τον φόβο διασποράς θραυσμάτων σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από το σημείο όπου βρίσκεται το βλήμα ο χώρος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Το βλήμα αποκαλύφθηκε μετά από εκσκαφή στο όριο της περίφραξης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας-ΕΤΗΜ, στην Άνω Γλυφάδα.

Σήμερα και από τις 10:00 ως τις 13:00 θα ληφθούν ειδικά μέτρα με απαγόρευση της κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους ενώ καλούνται και οι κάτοικοι κοντά στην περιοχή του στρατοπέδου να ανοίξουν τα τζάμια των παραθύρων για να μην υπάρξει πρόβλημα από το ωστικό κύμα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις