Ελλάδα

Ελένη Αρβελέρ για Μίκη Θεοδωράκη: «Νιώθω ορφανή – Ήταν η έκφραση της ελληνικής ψυχής»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Νιώθω ορφανή. Ορφάνεψε ο τόπος από αυτόν που ήταν η σύμπτυξη όλης της τραγικής του ιστορίας. Με τον Μίκη ζήσαμε τα καλά, τα ωραία και τα οδυνηρά. Ίσως όλοι μας να διαχειριστούμε το πένθος, τραγουδώντας τα αθάνατα τραγούδια του», δήλωσε στην ΕΡΤ για τον Μίκη Θεοδωράκη η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

«Δεν ήταν απλώς παγκόσμιος μουσικός μεγάλος και τρανός. Ήταν η έκφραση της ελληνικής ψυχής», είπε η κυρία Αρβελέρ και κλείνοντας, ευχήθηκε: «Μια εποχή τελειώνει ελπίζω ότι δεν τελειώνει μαζί και το όνειρο του Ελληνισμού».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι δείχνει νέα ανάλυση δεδομένων για την έντονη οσμή στα νότια προάστια της Αττικής – Κολυδάς: «Είναι ένα πρώτο επιστημονικό υπόβαθρο»
«Δεν έχουν γίνει λεπτομερείς μετρήσεις, επειδή πέρασε δεν σημαίνει ότι τελείωσε» τονίζει ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, Κωνσταντίνος Συνολάκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι - «6 χρόνια από τη μέρα που πίστεψα πως όλα τελείωσαν»
Ήταν 20 Μαΐου 2020 όταν η είδηση πως μία γυναίκα 34 ετών δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι πηγαίνοντας στη δουλειά της στην Καλλιθέα, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο
Ιωάννα Παλιοσπύρου 5