Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελένη Δήμου για την Μαριανίνα Κριεζή: «Αιφνιδιαστήκαμε από τον θάνατό της, το μαντάτο ήρθε σαν κεραυνός»

Ελένη Δήμου για την Μαριανίνα Κριεζή: «Αιφνιδιαστήκαμε από τον θάνατό της, το μαντάτο ήρθε σαν κεραυνός»

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η σπουδαία ερμηνεύτρια Ελένη Δήμου αποχαιρέτισε μέσα από τον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84, μια άλλη σπουδαία προσωπικότητα, την Μαριανίνα Κριεζή, την εμβληματική στιχουργό  που έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα αξεπέραστο, διαχρονικό έργο.

Ως μια από τις φωνές που ανέδειξαν τους υπέροχους στίχους της αλλά και προσωπική της φίλη, η Ελένη Δήμου μοιράστηκε με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου και με τους ακροατές του σταθμού της πόλης, τα συναισθήματά της για την απώλεια της στιχουργού των τραγουδιών της θρυλικής «Λιλιπούπολης» αλλά και πολλών μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής μουσικής, που σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο με το «φευγιό» της.

«Αιφνιδιαστήκαμε από τον θάνατό της, το μαντάτο  ήρθε σαν κεραυνός», ανέφερε συγκλονισμένη η Ελένη Δήμου, κατατάσσοντας την Μαριανίνα Κριεζή στην κατηγορία των σπουδαίων ανθρώπων που «ζουν αθόρυβα αλλά κάνουν πολύ ”θόρυβο” όταν φεύγουν».

Την περιέγραψε ως μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και ταυτόχρονα γλυκιά και ταπεινή που πέρα από το έργο της, διακρινόταν για το μεγαλείο της ψυχής της.

«Την αγάπησα πολύ την Μαριανίνα Κριεζή. Είμαι ευγνώμων που έβαλε υπέροχα λόγια στη φωνή μου. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Έβγαζε μια  γυναικεία αθωότητα στα τραγούδια της, μια γυναικεία αλληλεγγύη, είχε  χιούμορ. Ήταν από τις σπουδαιότερες μορφές που γέννησε αυτή η χώρα. Την έχω μέσα στην καρδιά μου ζωγραφισμένη κι εκεί θα μείνει για πάντα».

Θυμήθηκε στιγμές από την συνεργασία τους που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη και στην καρδιά της.

«Είναι πολλές οι αναμνήσεις που έχω από την Μαριανίνα και που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μια ”μαγική” συγκυρία ήταν όταν φτιάχναμε το “Ο καλύτερός μου φίλος” και μαζί με τη Λίνα Νικολακοπούλου ανταλλάσσανε λεξούλες… Μια μοναδική στιγμή, ανάμεσα σε δύο σπουδαίες, κορυφαίες γυναίκες του λόγου, δυο προσωπικότητες τόσο αγαπημένες που εκείνη τη στιγμή ήταν ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος. Η Μαριανίνα αγαπούσε πάρα πολύ τη Λίνα, την θεωρούσε κορυφαία».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ -αν και ντρέπομαι να το λέω γιατί το τραγούδησα εγώ –  ότι ένα από τους κορυφαίους στίχους που έχουν γραφτεί και που μπορώ να πω συναγωνίζονται εκείνους του Νίκου Γκάτσου, είναι  για το τραγούδι  “Ψεύτρα ζωή”. Εκεί…τα είπε όλα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις