Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ελένη Γιαμαρέλλου: Το λουκέτο στα σχολεία δεν περιορίζει τη διασπορά από το πρώτο κρούσμα

Ελένη Γιαμαρέλλου: Το λουκέτο στα σχολεία δεν περιορίζει τη διασπορά από το πρώτο κρούσμα

Για μια νέα μελέτη από τη Βρετανία αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία μίλησε στο Live News η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος τη Επιτροπής, Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Δημοσιεύτηκε μόλις μία μελέτη πολύ ενδιαφέρουσα που έγινε στην Αγγλία. Η μελέτη αυτή έδειξε ότι σε 112.000 παιδιά και περίπου 100.000 προσωπικού του σχολείου, τους χώρισαν σε δύο ομάδες, σε εκείνους που μόλις εμφανιζόταν κρούσμα τους έστελνα σπίτι τους για 7 μέρες και τους υπόλοιπους που τους έκαναν ατελείωτα τεστ. Εκείνο που έδειξε ότι δεν υπήρχε διαφορά στην επίπτωση των κρουσμάτων», τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου και ανέφερε πως αυτή η μελέτη αποτελεί ελπίδα για τη νέα τακτική που ακολουθείται στα σχολεία.

Για τα κρούσματα και τις εισαγωγές στις ΜΕΘ ανέφερε πως «μοιάζει να έχουμε μία σταθεροποίηση σχετικά με τα κρούσματα. Τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλά τεστ, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Εκείνο που μας απασχολεί είναι οι θάνατοι, θα θέλαμε να μειωθούν. Το 90% με 93% που πεθαίνουν ή μπαίνουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστα. Το υπόλοιπο 7% είναι άτομα με προβλήματα υγείας».

«Οι μεταλλάξεις που κάνει ο ιός είναι μετάλλαξη που κάθε φορά αυξάνει την ταχύτητα μετάδοσής του. Πως θα αντιδράσουμε; Εκτός από τα εμβόλια, με τη μάσκα μας», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις