Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη στο εφετείο για τον βιασμό και τη δολοφονία

Ελένη Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη στο εφετείο για τον βιασμό και τη δολοφονία

Αναβιώνει η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών θα καθίσουν ο 24χρονος σήμερα Ροδίτης και ο 22χρονος φίλος του, αλβανικής καταγωγής.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο για τον βιασμό, την άγρια κακοποίηση που υπέστη και τη δολοφονία της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη, οι δύο νεαροί δράστες καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της dimokratikis.gr, ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, έχει καταστήσει σαφές ότι η δίκη πρέπει να ξεκινήσει τη Δευτέρα (14.02.2022), πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι έχει διοριστεί νέος δικηγόρος σε έναν εκ των κατηγορουμένων.

Ελένη Τοπαλούδη: Ο βιασμός, η κακοποίηση και η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Το άψυχο σώμα της 19χρονης φοιτήτριας βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο της Ρόδου, στον βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, η νεαρή Ελένη ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα…

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα τη βίαζαν», είχε τονίσει στη συγκλονιστική αγόρευσή της η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, επισημαίνοντας:

«Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της».

Απευθυνόμενη στους γονείς της και δείχνοντας προς τους δύο κατηγορουμένους, η εισαγγελέας είχε πει: «Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις