Ελλάδα

Ελεύθεροι από τον ανακριτή Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας για τα δάνεια του Πήγασου

Τετ-α-τετ με την ανακρίτρια διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη βρέθηκαν σήμερα οι οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας καθώς και δυο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας Πήγασος προκειμένου να απολογηθούν για δάνεια που είχε λάβει η εκδοτική εταιρία. Όλοι οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κατηγορία σε βάρος τους αφορά ουσιαστικά ένα ομολογιακό δάνειο περίπου 80 στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα δάνεια του ομίλου, τα οποία κατά την την κατηγορία δεν είχαν επαρκείς εγγυήσεις.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι Γ. Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας καθώς και 2 στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ. Όλους τους κατηγορούμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Τάσος Τριανταφύλλου.

Μετά την απολογία τους ο μεν Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ο δε Φώτης Μπόμπολας και τα δυο διευθυντικά στελέχη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσκομίστηκαν στην ανακρίτρια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του δανείου που αφορούν το ακίνητο 11.000 τμ στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κλπ.

Κατατέθηκαν επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρίας και πως την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και στελέχη των τριών τραπεζών.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα μετά από καρκίνο του ενδομητρίου – 34χρονη από τη Βόρεια Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μητέρα
Μια 34χρονη ασθενής από τη Βόρεια Ελλάδα που είχε προσβληθεί από καρκίνο ενδομητρίου ετοιμάζεται σήμερα να γίνει μητέρα με εξωσωματική γονιμοποίηση
Έγκυος γυναίκα
Τεράστια άσκηση με πάνω από 60 αεροσκάφη και ολόκληρο τον στόλο – Σενάριο ανακατάληψης νησίδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο
«Σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας μέσω της εξέτασης των διαδικασιών εφαρμογής ειδικών σχεδίων, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση - Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ
Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο
Ανανεώθηκε πριν 14 δευτερόλεπτα
48
Πρόβλημα η έλλειψη παθολόγων – Παρά τα οικονομικά κίνητρα δεν υπάρχει ανταπόκριση από γιατρούς να ακολουθήσουν την ειδικότητα
Θεσπίστηκε εφάπαξ ποσό 40.000 ευρώ για νέους γιατρούς που θα επιλέξουν ειδικότητα στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική ή στην Εσωτερική Παθολογία, ένα ποσό που καταβάλλεται σε δύο φάσεις
Γιατρός 1